18 Maja 2026, 19:09:59 czas Polski

Autor Wątek: Meble Twojego Pomysłu  (Przeczytany 4791 razy)

Offline sajo

Odp: Meble Twojego Pomysłu
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Stycznia 2017, 12:18:30 czas Polski »
jednorazowe środki na rozpoczęcie działalności gospodarczej ... dotacje/granty/projekty z UE
amatorom dotacji nie dają  :D
chyba, że dają, to poproszę o cynk :)

A tak na poważnie to na 100% nie jest to "amator", "hobbysta". Sama nazwa "Meble Twojego Autorstwa" sugeruje wykonywanie mebli na zamówienie/ pod wymiar.

EDIT: widzę w CEIDG, że zawiesił działalność, więc może faktycznie kupił sprzęt za środki na rozpoczęcie działalności i przekształcił się w "amatora"  :P
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2017, 12:22:10 czas Polski wysłana przez sajo »

mily68

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Stycznia 2017, 12:28:12 czas Polski »
Żeby tylko nie zamienił się w kanał DiD - dużo reklamy i pokazywania jak fajnie i szybko robi się sprzętem dla zawodowców. A ty amatorze kombinuj...

Offline Bunner

« Odpowiedź #17 dnia: 26 Stycznia 2017, 20:57:28 czas Polski »
Fajnie ze często dodaje nowe filmy.  Może kiedyś ja się odwaze i coś pokaże na YT :)

Offline Nikodamn

« Odpowiedź #18 dnia: 08 Lutego 2017, 13:52:30 czas Polski »
Bardzo lubię instruktaże filmikowe, dam gościowi szansę w weekend. Coś mnie tu dawno nie było i muszę ponadrabiać ;)

Offline Artkor

« Odpowiedź #19 dnia: 08 Lutego 2017, 20:57:12 czas Polski »
Kanał mi się podobał.... aż obejrzałem filmik "Jak zalać żywicą blat".
Autor w komentarzach odmawia odpowiedzi na szczegółowe pytania twierdząc że z tego żyje i nie może zdradzać tajemnic zawodu. To po cholerę ten filmik kręcił. Wyłączyłem subskrybcję.

Offline mk_kosa

« Odpowiedź #20 dnia: 09 Lutego 2017, 09:50:59 czas Polski »
(...) Autor w komentarzach odmawia odpowiedzi na szczegółowe pytania (...)

zajrzałem w komentarze na YT powtórnie i faktycznie... nieco tracą na wiarygodności jego filmy jako "poradniki"; chociaż ciągle dobrze się je ogląda.

Mogę zrozumieć, że sporo pracy i złotówek kosztowało go zdobycie aktualnie posiadanej wiedzy/umiejętności i może być to powodem niechęci do dzielenia się tym zasobem z innymi (w Jego oczach zapewne potencjalnymi konkurentami). Lecz z drugiej strony powinna być świadomość, że w dobie internetu da się dużo sprawdzić i zweryfikować stosunkowo niskim nakładem czasu. Tym bardziej, że temat żywic i drewna nie jest szczególnie omijany.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Lutego 2017, 11:06:48 czas Polski »
Myślę, że ten kanał to nie tyle poradnik ile reklama. Niektórzy mają galerię realizacji a on ma dla klientów filmiki "patrzcie jaki jestem fajny i ile potrafię".
Fajnie się ogląda ale mnie interesował dokładnie ten film z żywicą. I co się z tego dowiedziałem? Że pan potrafi. Ja nadal nie. To bez sensu..

Offline marcin6391

« Odpowiedź #22 dnia: 09 Lutego 2017, 11:20:14 czas Polski »
Kanał mi się podobał.... aż obejrzałem filmik "Jak zalać żywicą blat".
Autor w komentarzach odmawia odpowiedzi na szczegółowe pytania twierdząc że z tego żyje i nie może zdradzać tajemnic zawodu. To po cholerę ten filmik kręcił. Wyłączyłem subskrybcję.

na zasadzie - "wiem ale nie powiem....

Offline orandas

« Odpowiedź #23 dnia: 09 Lutego 2017, 16:51:06 czas Polski »
no cóż czasem tak jest

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Lutego 2017, 15:04:56 czas Polski »
W temacie ciekawych kanałów na polskim YT dodam dzisiejsze znalezisko: https://www.youtube.com/user/TheRoms2/videos