09 Lipca 2026, 16:52:44 czas Polski

Autor Wątek: Szlifierka planowany zakup Blaukraft BMES 430E moze to?  (Przeczytany 2427 razy)

Offline Jakub82

Szlifierka planowany zakup Blaukraft BMES 430E moze to?
« dnia: 21 Lutego 2017, 18:12:30 czas Polski »
W zwiazku z tym iz moj parkside szlifierka mimosrodowa obrazila sie na mnie czas na zakup szlifierki na nowo i tu szukalem czegos co by nie kosztowalo jak rotex a nie bylo zlym sprzetem sluzacym do szlifowania tak zeczy do ogrodu jak i moich mebelkow Znalazlem cos takiego Blaukraft BMES 430E co o tym sadzicie moze ktos ma i co to za marka?

mily68

• Gość
Odp: Szlifierka planowany zakup Blaukraft BMES 430E moze to?
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lutego 2017, 22:50:14 czas Polski »
A nie lepiej coś sprawdzonego, np. któryś model Metabo?

Offline Jakub82

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2017, 08:51:06 czas Polski »
Czlowirk zawsze szuka czegos tanszego, zastanawialem sie jeszcze nad graphitem tylko glupieje na jednym z blogow zostala wysoko oceniona szlifierka z oznaczeniem 59G346 modelu juz niema a jego nowa wersja jest 59G347 ktora chyba ma jednak inne parametry jesli chodzi o ruch. W chwili obecnej firma bass polska sprzedaje model ktory wyglada identycznie jak graphit 59G346. Na forum byl kolega z grupy topex jak by sie go udalo wywolac do tablicy moze by cos podpowiedzial. Zastanawiam sie jeszcze nad b&d model ka191ek gdzie ruch obrotowy wynosi 5mm a mimosrodowy 2,5mm trzeba mi cos co bedzie sie nadawalo do zgrubnej penetracji materialu i nadawalo sie rowniez do wykonczenia powierzchni

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lutego 2017, 09:00:07 czas Polski »
Mam tą szlifierkę i powiem tak.. działa. Rewelacji nie ma jak poszlifujesz trochę to zaraz leci łożysko na mimośrodzie. Ja założyłem skf i narazie działa. Fajne w niej jest to że ma wymienne tarcze z rzepem na 125 i 150 i  teraz mam 150 i daje radę. Wiadomo że to nie profesjonal ale jak na amatorskie użytkowanie spokojnie wystarczy. Tragedią jest przystawka do odciągania pyłu którą odrazu wy.. i założyłem krócieć pod parkside pnts1500. Szlifierka jest dosyć ciężka ale mam jeden plus ten blaukraft przynajmniej u mnie ma turbinkę do wyrzucania pyłu już ze stopu jakiegoś aluminium. Gdybym miał kupować teraz to raczej wolałbym dołożyć np na maktec lub podobne. Tak jak mówię działa ale szału nie ma.

Offline Jakub82

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lutego 2017, 09:18:18 czas Polski »
Tak teraz sie przygladam ze ten blaukraft to to samo co starszy graphit i basspolska

Offline Jakub82

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lutego 2017, 09:19:17 czas Polski »
A moze ktos cos powie o tym b&d

Offline Gerdo

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lutego 2017, 12:28:11 czas Polski »
Kolego mówisz, że nie chcesz wchodzić do tej samej rzeki, a chcesz do niej wejść tylko w innym miejscu - tak obrazowo mogę Ci opisać Twoje myślenie.
Najtańsza mimośrodówka, to jest Metabo SXE 125.

Offline Jakub82

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lutego 2017, 14:37:22 czas Polski »
Gerdo nie rozumiem o co ci chodzi sprawdz specyfikacje danych sprzetow

Offline Gerdo

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lutego 2017, 17:54:50 czas Polski »
Ja wiem do czego zmierzasz, więc mam pytanie. Co Ci dadzą te cyferki.