20 Kwietnia 2026, 12:03:06 czas Polski

Autor Wątek: Space Wall - czyli ciekawa alternatywa ścianki na ściski  (Przeczytany 4332 razy)

Offline Mcgyver

Space Wall - czyli ciekawa alternatywa ścianki na ściski
« dnia: 05 Kwietnia 2018, 15:52:20 czas Polski »
Od jakiegos czasu chodził mi po głowie pomysł zrobienia w garażu ścianki z wieszakami na ściski. Przejrzałem wiele projektów ale wiekszość  z nich to były na stałe przykręcane do ściany uchwyty lub jakieś wieszaki. Nie odpowiadało mi takie rozwiazanie poniewaz zakładam ze za jakis czas zbiór moich scisków się powiekszy i aby je zmieścic bede musiał poprzesuwac te ktore już mam. Przypadkiem natrafiłem na moim zdaniem bardzo ciekawe rozwiązanie ktorym jest sklepowa scianka SPACE WALL czyli płyta MDF z wyfrezowanymi poziomo slotami pod różne zawieszki. Aby haki nie wyłamywały brzegów płyty w szczeliny sa wsunięte aluminiowe profile.
Standardowo panele maja wymiary 200x90cm i sa dostępne w kilku okleinach. Cena panelu to około 190zł. Może nie jest to mało ale w moim przekonaniu warto. Haki kosztują dosłownie po kilka zł. Ja zakupiłem 4 takie panele wykładając praktycznie całą ścianke pod szafkami.
Dla mnie to idealne rozwiazanie. Bez problemu moge przesunąć mocowania scisków tam gdzie mi pasuje bez koniecznosci wiercenia.
Zdjęcia jak to wyglada u mnie poniżej.
Co sądzicie o takiej ściance?

Offline amciek

Odp: Space Wall - czyli ciekawa alternatywa ścianki na ściski
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Maja 2018, 20:40:52 czas Polski »
Hej,

Jeśli Tobie odpowiada to najważniejsze. Ja ospbiscie nie lubię takich obwieszonych ścian. Wolę mieć narzędzia w szuflada, wózkach - schowane.
Ale za to bardzo podobają mi się Twoje szafki. Robione że sklejki?

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2 dnia: 09 Maja 2018, 13:30:40 czas Polski »
Tak wszystkie szafki sa wykonane ze sklejki, większość brzozowej ale czesc także ze świerkowej. Ścianka na ściski jest dla mnie bardzo wygodnym rozwiazaniem ze wzgledu na brak miejsca do postawienia kolejnej szafki, a w taki sposób mam bardzo łatwy dostęp do wszystkich ścisków

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Maja 2018, 20:58:12 czas Polski »
Mcgyver, mógłbym na Twoje królestwo patrzeć godzinami, a najlepiej w nim zamieszkać.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Maja 2018, 07:54:37 czas Polski »
Hmmmm.
Czy też macie klopot z załącznikami?
Nie mogę ich otworzyć.
Z Samsunga.

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #5 dnia: 10 Maja 2018, 08:29:25 czas Polski »
Mcgyver, mógłbym na Twoje królestwo patrzeć godzinami, a najlepiej w nim zamieszkać.

Ja sam prawie w nim  mieszkam :)

Offline emdzy

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Maja 2018, 09:33:32 czas Polski »
ja też nie widzę załączników, przekierowuje mnie na strone bład 404
Nie wiem, nie znam się, ja tam zwykły garażowy amator-hobbysta jestem.