30 Kwietnia 2026, 19:28:54 czas Polski

Autor Wątek: Wkrętarki poręczne (10,8V)  (Przeczytany 2038 razy)

Offline Doc

Wkrętarki poręczne (10,8V)
« dnia: 13 Lutego 2017, 00:28:53 czas Polski »
Dzień dobry.

Wątek na temat małych/poręcznych/dobrych wkrętarek do wiercenia/ kręcenia co najmniej w płycie wiórowej, mdf i jak najbardziej do drewna przeznaczonych.

Jakie macie swoje typy? (w tych gabarytach, mocy. trwałości)
Chodzi mi przede wszystkim w ewentualne wady maszynek. Nie obchodzą mnie recenzje, ceny,  ale Wasze doświadczenia.
Ja osobiście dużego doświadczenia nie posiadam, ale np. pracowałem na kilkuletniej wysłużonej wkrętarce bosch gsr 1020 - i to była rewelacja pod względem precyzji (coś tam w końcu siadło na ładowarce czy też akumulatorze.... ).
Drugi przykład - Makita df330 - zachwycająca zaraz po zakupie. Precyzja jakiej chciałem, moc i w ogóle... Po kilkunastu godzinach pracy pojawiły się takie bicia na wrzecionie, że do wkręcania nie chcę jej nawet używać bo mnie szlag trafia za przeproszeniem. Pracować się da, ale nie ma nic wspólnego z nową. A takiej właśnie wkrętarki poszukiwałem: takiej mocy, gabarytach i przede wszystkim precyzji.... Co polecacie w tym temacie?
z gór dzięki

mily68

• Gość
Odp: Wkrętarki poręczne (10,8V)
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2017, 00:52:13 czas Polski »

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Wkrętarki poręczne (10,8V)
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2017, 07:06:28 czas Polski »
A jak się już przedstawisz, poczytaj posty w odpowiednim dziale  - na temat doboru i ocen wkrętarek jest ich mnóstwo.