23 Czerwca 2026, 23:52:23 czas Polski

Autor Wątek: Szafa do przedpokoju  (Przeczytany 4532 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: Szafa do przedpokoju
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Lutego 2017, 15:16:54 czas Polski »
Zgadza się -520 środka w suwanej wystarczy na wieszaki. W otwieranej ciuchy mogłyby wypychać fronty.

To do kasy to za mało.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline darkseth

« Odpowiedź #16 dnia: 03 Lutego 2017, 15:21:46 czas Polski »
Za mało? A na ile wyceniłbyś taki mebel?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #17 dnia: 03 Lutego 2017, 15:25:55 czas Polski »
Mamy tu zwyczaj nie rozmawiać o pieniądzach. Jedynie mogę Ci napisać co napisałem.

Offline darkseth

« Odpowiedź #18 dnia: 04 Lutego 2017, 13:15:03 czas Polski »
Przyjąłem:) Po prostu nie wiem za bardzo jak coś takiego wycenić nie naciągając na koszty, a jednocześnie uczciwie zarobić.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Lutego 2017, 13:41:22 czas Polski »
Napisz do Speca na PW to Ci pomoże w kalkulacji  ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #20 dnia: 04 Lutego 2017, 14:09:06 czas Polski »
Nie nie. Ja już nie pomagam w kalkulacjach bo jak się okazało sam też za mało wołam od ludzi.

Offline darkseth

« Odpowiedź #21 dnia: 07 Lutego 2017, 09:44:27 czas Polski »
Koncepcja szafy uległa mocnej zmianie (znajoma zapomniała, że w korytarzu są drzwi do kotłowni otwierane na zewnątrz :D), więc w tym momencie jestem na etapie wyboru systemu drzwi przesuwnych. Zastanawiam się nad Superiorem i Future od Laguny. Mieliście z nimi do czynienia, dobry wybór czy możecie polecić coś innego?
Druga sprawa - drzwi mają być lakierowane - widoczne elementy korpusu też dawać lakierowane?

Offline Andriu

« Odpowiedź #22 dnia: 07 Lutego 2017, 11:17:43 czas Polski »
no i widzisz, najlepiej samemu podjechać zmierzyć,  a  potem  robić projekt,  dogadać co  i jak  i z czego,  a potem  kalkulacja,  zaliczka,  robota, zapłata

Offline Andriu

« Odpowiedź #23 dnia: 07 Lutego 2017, 11:23:49 czas Polski »
laguna future  to system  podwieszany, nie wiem jaki masz wymiar tej szafy  ale  jeśli więcej jak  metr  to zrób  coś  aby wzmocnić wieniec  górny,  bo się wygnie pod ciężarem, ja osobiście  już od kilku lat nie stosuje podwieszanych systemów,  łatwiej regulować   drzwi na  wózkach dolnych

Offline darkseth

« Odpowiedź #24 dnia: 07 Lutego 2017, 11:24:57 czas Polski »
A jaki byś polecił?

Offline Andriu

« Odpowiedź #25 dnia: 07 Lutego 2017, 12:04:13 czas Polski »
ja  robię na  lagunie  rączki rama  a prowadniki dolne  omega  jeśli  płyta w całości, jeśli płyta łączona to  daje ramiak dolny i stosowny wózek.   najpierw  dowiedz się czy  ci ktoś  polakieruje  takie duże tafle drzwi, nie wszyscy się za  to biorą, no i jak  grubość będzie,  to dla rączki bądź dasz uchwyt y wpuszczane.  jeśli nie polakierują ci tego to daj płytę akrylową lub Hpl

Offline darkseth

« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2017, 21:37:05 czas Polski »
Pomysł na szafę całkiem się uprościł :P
Teraz 2 pytania:
1. Jak to skręcić żeby było stabilne? Mi do głowy przychodzą tylko wkręty na wylot, tak jak w korpusach do szafek kuchennych + zaślepki.
2. Jak najlepiej HDF? We wręgi czy inaczej?