28 Kwietnia 2026, 15:57:19 czas Polski

Autor Wątek: IC-WoodLAB CAD - Projektowanie i wizualizacja mebli  (Przeczytany 12458 razy)

Offline krzysztofel

Odp: IC-WoodLAB CAD - Profesjonalne rozwiązanie dla przemysłu meblarskiego.
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Kwietnia 2017, 19:25:36 czas Polski »
Każdy program na początku jest ciężki w obsłudze nawet najprostszy. Na kanale jest zakładka z "projektowaniem mebli "

Jak otworzyć katalog było napisane w postach, ale zawsze warto korzystać i pisać do osób od których dostało się wersje testową  :) Program się już rozkręcił na Polskie warunki. Przez dystrybutora były organizowane 2 cykle po dwa dni bezpłatnych szkoleń mających na celu "weryfikacje" możliwości i dodania funkcjonalności. Poniżej przykłady projektów:

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #31 dnia: 05 Kwietnia 2017, 23:20:23 czas Polski »
Nie mam problemów z obsługą komputera.
Zrobiłem tak jak jest w tym wątku napisane, a mimo tego nie mogę dodać prostego "Utwórz korpus".
Jak przeciągam na scene to niestety nic sie nie dzieje. Inne np z zakładki "Kształty" jak przeciągam to bez problemów mi się dodaje obiekt.
Z ic-meble niestety nie mogę.

Jak rozwiązać ten problem.

Offline krzysztofel

« Odpowiedź #32 dnia: 10 Kwietnia 2017, 11:35:15 czas Polski »
Poprawna kolejność instalacji i konfiguracji:

1. Instalacja IRONCAD (baza programu)
2. Instalacja "IC-WoodLAB_Library" (Biblioteki IC-WoodLAB)
3. Instalacja "IC-WoodLAB"

4. Wklejenie pliku licencji IC-WoodLAB do C:\OikemaEng (generowany indywidualnie przez producenta)
5. C:\OikemaEng\Bin\OKEHWLibConvert.exe - narzędzie do konwertowania starej biblioteki do wersji 2017 przy ostatniej aktualizacji wymagana czynność
6. Uruchomić IRONCAD i otworzyć katalogi: Katalog z IC-WoodLAB znajduje się w prawym dolnym rogu lub zakładka "Ogólne"/Katalogi/Otwórz i z dysku (C:\OikemaEng\Catalogs) wskazujemy IC-Meble.icc/IC-Korpusy.icc i inne.

Zakładam, że nie masz wgranej licencji.

Offline krzysztofel

« Odpowiedź #33 dnia: 12 Kwietnia 2017, 10:02:05 czas Polski »
Ostatnio pojawił się krótki wstęp z lektorem jak używać modułu CAD:

Mając stworzony projekt 3D (korzystając z narzędzi CAM podczas projektowania) zostaje automatycznie przetworzony przez moduł CAM (odpowiedni postprocesor) do oprogramowania woodWOP, bSolid. Mega oszczędność czas bez konieczności definiowania przy maszynie 8)