07 Maja 2026, 04:04:51 czas Polski

Autor Wątek: domek dla Stasia  (Przeczytany 1439 razy)

Offline Mag84

domek dla Stasia
« dnia: 26 Czerwca 2017, 17:28:26 czas Polski »
Zakładam kolejny wątek w którym będę się dzielił z wami realizacją projektu domku. Napomknąłem synowi na ten temat jakiś miesiąc temu i od czasu do czasu syn z litością pyta czy zrobię mu ten domek :)

Wątek zakładam też po to, żeby dzięki niemu przyspieszyć i nie stać w miejscu ! Materiał na konstrukcję - sosna - już kupiłem rok temu i zacząłem ją częściowo obrabiać ! Słupy pionowe zostały już prawie obrobione - został tylko jeden - pod belki poziome !

Co do danych - H-300 cm, szerokość - 240x240 ! Budowa będzie robiona naokoło piaskownicy która została przeze mnie wykonana zanim pojawiłem się na forum. Dziś wrzucę zdjęcia miejsca gdzie ma powstać owa konstrukcja.

Kupiłem kotwy które chcę max w środę zalać - mają być afrykańskie upały więc po południu można będzie wylewać. Może i w tym tygodniu postawię pierwsze słupy ?

Offline Salbertone

Odp: domek dla Stasia
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Czerwca 2017, 19:55:50 czas Polski »
Super. Nie pomogę, ale będę podpatrywał z nadzieją, że się czegoś nauczę:) Powodzenia w realizacji:)
Never underestimate a dad with woodworking skills

Offline Mag84

Odp: domek dla Stasia
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2017, 08:31:21 czas Polski »
temat niestety ale pozostaje na OIOM-ie w śpiączce farmakologicznej :)
Szykuje się zmiana miejsca zamieszkania więc wstrzymałem całkiem prace przed wbiciem pierwszej łopaty, a realizację projektu przenoszę na nowe miejsce - jak będzie pogoda to może się wyrobię w tym roku, choć wolałbym nie zaczynać na jesień i nie skończyć !!
Zapewne zrobię tylko wylewki pod domek + mały podest pod grill (planuję połączyć drewno ze starą cegłą). Początek prac wrzesień-październik.

pozdro