30 Czerwca 2026, 08:59:29 czas Polski

Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 2460 razy)

Offline Ana

Witam wszystkich
« dnia: 01 Lutego 2014, 12:33:46 czas Polski »
Znajdę się tu zapewne w mniejszości reprezentując kobiety, które kochają pracę z drewnem :) Chciałabym, żeby stała się ona nie tylko moją pasją ale też poniekąd zawodem. Nie zamierzam co prawda zostać stolarzem, ale od pewnego czasu drewno i praca z nim w mniejszym formacie jest obecna w moim pseudozawodowym-hobbistycznym życiu. Niebawem planuję otworzyć firmę i "parać" się tą pracą już na co dzień. Mam nadzieję, że dzięki Wam uda mi się znaleźć złoty środek w doborze odpowiednich maszyn i narzędzi...
Jak się uczyć to on najlepszych :)
Filmiki DiD oglądam namiętnie od dłuższego czasu, zakupiłam też polecane lektury - na razie część, czytam, słucham i próbuję zorganizować swój pierwszy prawdziwy warsztat (i zwolnić mężowi garaż, który okupuję od roku).

pozdrawiam i na pewno "do napisania" :)
Robię to co kocham, kocham to co robię

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Witam wszystkich
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lutego 2014, 15:06:00 czas Polski »
Witaj, kobiety u nas też są, patronuje im Lidka, lepsza połowa JarkaO. Życzę pomyślności :) A co tam będziesz organizować sobie warsztat, już masz, to mąż niech zorganizuje sobie garaż ;)

Offline Ana

« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lutego 2014, 16:39:44 czas Polski »
"Znam znam" i Lidkę - to jej filmik o wycinaniu gąsek zobaczyłam jako pierwszy :)

Oj garaż to oczko w głowie M, może dlatego, że w pracy ma wystarczająco dużo styczności z warsztatem :) Dlatego idziemy na kompromis, a ja doczekam się mojego własnego kąta.

Offline Tomek

« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lutego 2014, 19:16:22 czas Polski »
Wita jeśli chodzi o maszyny i narzędzia to najlepiej zwrócić się do Jarka na pewno skąbinuje jakiś fajny rabat . Pozdrawiam Tomek  :)

Offline Ana

« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lutego 2014, 19:32:40 czas Polski »
Tomku, choć rabatem nie pogardzę to najważniejsza dla mnie będzie dobra rada. Mam wrażenie, ze im więcej czytam tym mniej wiem. a czas na decyzję mam krótki :)
"Wydaje" się, że potrzebuję mnóstwa maszyn i narzędzi, nie wiem na ile moje "wydaje się" jest uzasadnione. Dlatego wkrótce poszukam odpowiednich wątków i będę pisać i pytać :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2014, 21:39:04 czas Polski »
Miło powitać :)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2014, 21:41:32 czas Polski »
Ładniejsza część forum rośnie w siłę! Bardzo mnie to cieszy :)

Witamy na Domidrewno i... nie oddawaj garażu! Zobacz cuda amigorga co można w nim pomieścić i co ważniejsze wykonać! ;)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline krist138

« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lutego 2014, 21:49:32 czas Polski »
Witamy serdecznie   :)

Offline Ana

« Odpowiedź #8 dnia: 01 Lutego 2014, 22:00:46 czas Polski »
Dziękuję za miłe powitanie :)

Oj oddam oddam  -a w zamian dostaję widne 25 m2 przy zakładzie, z placem, na którym leży drewno (także dla mnie), suszarnią pod ręką i miłymi panami, co pomogą w kryzysowej sytuacji  :)
no, ale z domu będzie daleko...coś za coś :)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Lutego 2014, 23:09:32 czas Polski »
Witam serdecznie! :)