25 Kwietnia 2026, 17:22:25 czas Polski

Autor Wątek: Galaxy S8 vs iPhone 7  (Przeczytany 4936 razy)

Qiub

• Gość
Odp: Galaxy S8 vs iPhone 7
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Lipca 2017, 10:04:39 czas Polski »
Jak ja się cieszę że mam https://www.google.pl/search?q=samsung+b2100&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiByurJ85nVAhWB0RQKHRyUAucQ_AUIBigB&biw=1024&bih=615 i bateria trzyma 1-2 tygodnie ciężkich rozmów , internet nic nie zżera ,ma latarkę , mogę jechać na quadzie i quadem przejechać po telefonie i nic.
Tylko szkoda że wyświetlacz nie jest w 100% kolorowym wyświetlaczem .
Ale cóż nie każdemu dane są problemy  pierwszego świata ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mistrzu ucz nas ;D

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Lipca 2017, 10:07:20 czas Polski »
Obi, ale nie masz z czerwonymi bokami.. lipa :(

Mam ten 2gi z lewej , znaczy się kiedyś taki był ale po kąpielach w rozpuszczalnikach i lakierze na boku trochę się " ztuningował " ;D
I przynajmniej problemu z zasięgiem nie miałem ( wiem że to kwestia sieci ale zawsze coś )

I prawie zapominałem o najważniejszym , mam WBUDOWANĄ latarkę jeden pstryk i świeci a wy musicie
wyjąć tel z kieszeni
otworzyć etui
wpisać kod odblokowując
wybrać apkę ( po sprawdzeniu czy bateria dożyje ;D )
i macie światło

ja biorę tel
upada mi on ale nic sie nie dzieję
włączam latarkę
zapominam ją wyłączyć a na drugi dzień nadal pełna bateria

;D
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2017, 10:10:21 czas Polski wysłana przez MChObi »

Offline L4

« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lipca 2017, 10:57:01 czas Polski »
Ja ma fruitPhone'a, bo akurat tanio wyszedł i w sumie też nie ma konkurencji na polu słuchawek mniejszych niż paletka do ping ponga. Noszę w kieszeni z kluczami i trzyma spokojnie ponad jeden dzień przy moim użytkowaniu.
Drugi raz bym też kupił, ale na miejscu autora bym brał S8.

Offline Andriu

« Odpowiedź #18 dnia: 21 Lipca 2017, 12:20:58 czas Polski »
lepiej niech  poczeka na S9

Offline marcin6391

« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lipca 2017, 13:35:26 czas Polski »
.....

i jeszcze świetnie działającą nawigację, która doskonale prowadzi do celu  ;D

Offline L4

« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lipca 2017, 14:23:08 czas Polski »
I prawie zapominałem o najważniejszym , mam WBUDOWANĄ latarkę jeden pstryk i świeci a wy musicie
wyjąć tel z kieszeni
otworzyć etui
wpisać kod odblokowując
wybrać apkę ( po sprawdzeniu czy bateria dożyje  )
i macie światło

Ty telefonu z kieszeni nie wyjmujesz?
Etui nie mam, kodu nie potrzebuję do latarki, wybierać appki też nie, poziom baterii mam na tym samym ekranie od razu tez.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lipca 2017, 16:43:48 czas Polski »
Ja mam honor 7 .
Mogę domyślnie zaprogramować przyciski - np. pod latarkę (teraz mam aparat i kilka innych funkcji).
Nie mam kodow na ekran (mogę ustawić na odcisk palca ale nie używam).
Zdjęcia robi zajebiste.
Od dwoch lat go mam - kupa aplikacji, gier itp... dupereli - nigdy się nie zawiesił, nie muli....
Zainwestowałem tylko dychacza w folię pancerną na ekran i już się zwróciła, po tym jak mi braciak telefon przytrzasnął w drzwiach od busa.... folia popękana a telefon dziala...

Mnie pasuje..
Kwestia potrzeb indywidualnych, nie wiem czego jeszcze...

A... i mnie nawigacja prowadzi pod sama bramę a nie w pole  ;D
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2017, 16:46:16 czas Polski wysłana przez marcin6391 »

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lipca 2017, 17:24:44 czas Polski »
A najfajniejsze w Androidzie jest Android Pay  ;)

Offline Johny Mnemonic

« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lipca 2017, 21:22:11 czas Polski »
Cytat: Jakacor
...Na marginesie tylko dodam, ze podczas ostatniego megaataku hackerskiego macki/iphony nie zostaly zainfekowane. Sprzet na windowsie natomiast nie wytrzymal proby.

Nie bardzo rozumiem ten wpis w kontekście tematu ?
Telefony Janów Kowalskich na windowsie ucierpiały ? Jaki jest ich odsetek w stosunku do całości, ile tel z windowsem przypada na powiedzmy 100-tkę obywateli ?
Jeśli masz na myśli "wannacry" to w Polsce nic szczególnego się nie stało, w przeciwieństwie do zachodu i niektórych korporacji.
U nas jednak (znaczy w Polszy) cała kupa serwerów Linuxem/BSD jak i Solarisem  stoi, a te co winde na pokładzie mają jednak są często łatane, bo admini kumaci.
Za brak aktualizacji i udowodniony krach systemu, można nieźle dostać po łapach jak firma/korporacja policzy straty - łącznie z kopem w doooopę tak apropos !

Wracając do tematu.
Każda sroka Panowie swój ogon chwali.
Jak dla mnie zdecydowanie Android wygrywa, ze względu na dużą ilość użytecznych aplikacji (darmowych jak i tanich).
Ja żadnych niesamowitych zalet Apple tutaj nie widzę a samozajebistość iPhone polega dzisiaj tylko na jego logu - ach ten znaczek jabłuszka który wywołuje wzwód u gimnazjalistów i sterczenie sutków u płci pięknej  8).
Produkt typu must have bo czuję się wyróżniony wiedząc że w otoczeniu niewielu go ma - i tyle.
Jeśli nie iPhone i nie Samsung to może coś z rodziny OnePlus ?
To bardzo solidne maszynki o niezłych parametrach z górnej półki a -piniondz- płacimy mniejszy niż za najnowszy produkt z koreańskiej stajni.

Jest to oczywiście moje prywatne zdanie i nie oczekuje że każdy się z nim zgodzi.
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2017, 21:26:30 czas Polski wysłana przez Johny Mnemonic »

fyme

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lipca 2017, 21:59:04 czas Polski »
Ja też mam androida choć w wykonaniu kosookich - MIUI i tak mi podpasował że jestem z Miui od wersji v3 do dziś (v 8 ). Nigdy nie miałem ajfona ;) to się nie wypowiem ale wg mnie ceny jabłek są mocno przesadzone, a może to w Polsce za mało się zarabia?

Offline arturs

« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lipca 2017, 23:50:28 czas Polski »
ja od zawsze używałem androidów.. do dostania w swoje ręce ipada.. a potem już poszło.. mam już chyba 3go iphona (6s aktualnie) i raczej do androida nie wrócę.. co ciekawe przekonał mnie do tego gość który o linuksie wie prawie wszystko, rutery cisco ma w małym palcu itp. i rzeczywiście.. naprawdę telefon działa i problemów nie ma..

Offline Jakacor

Galaxy S8 vs iPhone 7
« Odpowiedź #26 dnia: 22 Lipca 2017, 01:49:27 czas Polski »

Nie bardzo rozumiem ten wpis w kontekście tematu ?
Telefony Janów Kowalskich na windowsie ucierpiały ? Jaki jest ich odsetek w stosunku do całości, ile tel z windowsem przypada na powiedzmy 100-tkę obywateli ?
Jeśli masz na myśli "wannacry" to w Polsce nic szczególnego się nie stało, w przeciwieństwie do zachodu i niektórych korporacji.
Mam na mysli "petya" i wlasnie doswiadczenia korporacji w ktorych po ataku jedynymi sprwnymi maszynami byly wlasnie macki i iphony. Nie wiem jak by to wygladalo w przypadku telefonow na androidzie/windowsie (mam akurat doswiadczenia z korporacji stojacej na iphonach).
Moj post jest moim zdaniem na temat telefonow. Przez kilka lat rownolegle uzuwalem ios/bb albo ios/android i w mojej ocenie ios jest lepszym rozwiazaniem. Nie namawiam nikogo. Przedstawilem zalety i wady, ktore zauwazylem w ciagu kilku lat uzytkowania ios. Kazdy niech wybiera wg wlasnego uznania.

Offline SlickKriss94

« Odpowiedź #27 dnia: 22 Lipca 2017, 02:06:03 czas Polski »
Panowie ależ spokojnie. Wątek założyłem nie po to abyście zrobili kolejną tzw "gównoburzę" czy "wojnę" które lepsze. Chodzi o prostą radę czy może podzielenie się wrażeniami z użytkowania jeżeli ktoś z was takie posiada.

Powiem tak jeśli chodzi o pamięć to w przypadku iphone musi być 128gb. 32gb dla mnie za mała. W Samsungu mogę dołożyć karty pamięci i luz. Samsung to konstrukcja nowsza od ip7 i na starcie porównując z ip7 128gb jest tańszy. Porównuję tylko ceny sklepowe. Z Note 4 i androida byłem jak do tej pory zadowolony.
Za ip7 najbardziej przemawia fakt ze mógłby fajnie współpracować z moim Macbookiem z kolei za samsungiem przesyłanie plików bluetooth (co często wykorzystuję w pracy, można też pendriva zakupić ale to dodatkowy koszt), coś do czego jestem bardzo przyzwyczajony czyli "szybkie ładowanie", wydaje mi się że ma lepszy aparat i duży ekran jak w note 4 ekran2.

Nie zależy mi na pokazywaniu się "bo ja mam lepsze czy droższe" bo to jest dla gówniarzy.  Co prawda nie jestem stary (raczej młodzik) ale wydaje mi się że raczej spokojniej podchodzę do tego tematu, i do wielu innych. Co do "mokrych szparek" na widok "jabłuszka" nie nawidzę lasek na kasę i nie interesują mnie takie. Zgrywanie muzyki, używam Spottify więc zero problemu w każdym przypadku.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2017, 02:11:23 czas Polski wysłana przez SlickKriss94 »