...Na marginesie tylko dodam, ze podczas ostatniego megaataku hackerskiego macki/iphony nie zostaly zainfekowane. Sprzet na windowsie natomiast nie wytrzymal proby.
Nie bardzo rozumiem ten wpis w kontekście tematu ?
Telefony Janów Kowalskich na windowsie ucierpiały ? Jaki jest ich odsetek w stosunku do całości, ile tel z windowsem przypada na powiedzmy 100-tkę obywateli ?
Jeśli masz na myśli "wannacry"
to w Polsce nic szczególnego się nie stało, w przeciwieństwie do zachodu i niektórych korporacji.
U nas jednak (znaczy w Polszy) cała kupa serwerów Linuxem/BSD jak i Solarisem stoi, a te co winde na pokładzie mają jednak są często łatane, bo admini kumaci.
Za brak aktualizacji i udowodniony krach systemu, można nieźle dostać po łapach jak firma/korporacja policzy straty - łącznie z kopem w doooopę tak apropos !
Wracając do tematu.
Każda sroka Panowie swój ogon chwali.
Jak dla mnie zdecydowanie Android wygrywa, ze względu na dużą ilość użytecznych aplikacji (darmowych jak i tanich).
Ja żadnych niesamowitych zalet Apple tutaj nie widzę a samozajebistość iPhone polega dzisiaj tylko na jego logu - ach ten znaczek jabłuszka który wywołuje wzwód u gimnazjalistów i sterczenie sutków u płci pięknej

.
Produkt typu must have bo czuję się wyróżniony wiedząc że w otoczeniu niewielu go ma - i tyle.
Jeśli nie iPhone i nie Samsung to może coś z rodziny
OnePlus ?
To bardzo solidne maszynki o niezłych parametrach z górnej półki a -piniondz- płacimy mniejszy niż za najnowszy produkt z koreańskiej stajni.
Jest to oczywiście moje prywatne zdanie i nie oczekuje że każdy się z nim zgodzi.