24 Czerwca 2026, 06:01:24 czas Polski

Autor Wątek: Wysokie siedzisko z oparciem do przedpokoju  (Przeczytany 1290 razy)

Offline Turbo0819

Wysokie siedzisko z oparciem do przedpokoju
« dnia: 24 Sierpnia 2017, 15:44:19 czas Polski »
Witam wszystkich i każdego z osobna , jestem tutaj nowy i przepraszam jeśli wątek nie jest zamieszczony w odpowiednim dziale.

Mianowicie chciałbym zrobić własnoręcznie wysokie siedzisko z oparciem do przedpokoju o wymiarach 2m wysokie oraz 1,2m szerokie , cały projekt chciałbym wykonać sam (oprócz tapicerowania - chce dać zlecenie do krawca na wykonanie eko-skóry )

Z racji tego że nie mam aż takiej wprawy w takich pracach chciałbym prosić o pomoc kolegów z tutejszego forum i udzielenie kilku rad:

- jak zacząć taki projekt
- jaki materiał wybrać na szkielet
- jak powinien wygladać owy szkielet aby był stabilny oraz mocny (obciążenie dwóch osób np 160kg)

Bardzo dziękuje za każdą odpowiedź pozdrawiam wszystkich serdecznie

Patryk.

P.S : dodaje zdjęcie poglądowe aby wdrożyć wszystkich w efekt który chce uzyskać

Offline krzyś48

Odp: Wysokie siedzisko z oparciem do przedpokoju
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Sierpnia 2017, 16:18:48 czas Polski »
Witam wszystkich i każdego z osobna , jestem tutaj nowy i przepraszam jeśli wątek nie jest zamieszczony w odpowiednim dziale.
To powinno być tu
http://forum.domidrewno.pl/przedstaw-sie-na-did/
jak i wiele innych info.o tobie ;)

Offline krit 6

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2017, 16:32:05 czas Polski »
Całkowicie zgadzam się z tym co napisał Krzyś, tak że czekamy.  A jak dopełnisz regulaminowych formalności, to nie nadążysz czytać naszych rad i sugestii.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpnia 2017, 20:58:35 czas Polski »
Wygodne siedzisko z oparciem... moze byc w przedpokoju ;D