04 Maja 2026, 20:48:02 czas Polski

Autor Wątek: Bosch GCM 8 SDE  (Przeczytany 3471 razy)

Groszekp

• Gość
Bosch GCM 8 SDE
« dnia: 18 Grudnia 2017, 11:43:49 czas Polski »
Dzień dobry,

Czy ktoś miał do czynienia z tą ukośnicą? znalazłem pozytywną recenzję (http://portalnarzedzi.pl/artykul/test-ukosnicy-bosch-gcm-8-sde-professional/) + parę innych gdzieś w internetach, ale jak to z recenzjami bywa - wiele jest na zamówienie :D

Chciałem zasięgnąć Waszej wiedzy, jeżeli ktoś na tym działał, działa - będę wdzięczny za informacje :) Chcę ją kupić do domowego warsztatu.

Groszekp

• Gość
Odp: Bosch GCM 8 SDE
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2017, 11:17:57 czas Polski »
OK OK :) nikt pewnie nie ma :)

a GCM 12 SDE?

Offline Lauter

« Odpowiedź #2 dnia: 20 Grudnia 2017, 11:38:26 czas Polski »
Sam jestem ciekaw, bo ma super parametry cięcia. Widziałem tylko pochwały odnośnie GLD. Proponuję ci tłumacz google i szukanie na zagranicznych stronach.

Groszekp

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Grudnia 2017, 11:48:55 czas Polski »
Hej,

ogólnie widziałem już jakieś recki, ludzie są zadowoleni z tej pierwszej gdm 8 - dla mnie ok bo niby nie potrzebuję tak głębokiego cięcia - z drugiej strony... pewnie po 6 miesiącach przeklinałbym te 70mm. Więc od razu pytam o 12 bo chyba na tę się finalnie zdecyduję.

A GCM 12 to już konkret 120mm, 400mm szer - świetne parametry... GDL mnie specjalnie nie interesuje bo nie cierpię na brak mniejsca w warsztacie i ten terminatorowy wysięgnik nie jest mi potrzebny :)

Offline Lauter

« Odpowiedź #4 dnia: 20 Grudnia 2017, 12:21:37 czas Polski »
Troszkę poszperałem po niemieckich stronach i w sumie mało opinii. ktoś tam pisze, że ma gcm 12 sd i że super do przecinania belek, ktoś oglądał SDE i twierdzi, że w porównaniu do metabo super wykonanie. No cóż, może pozostaje ci akcja saperska :D i oby ta mina nie wybuchła, bo tez jestem napalony na tego boscha.

Groszekp

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Grudnia 2017, 12:43:21 czas Polski »
hmm,

chyba tak zrobię, spróbuję jeszcze znaleźć sklep stacjonarny gdzie mogą mieć coś takiego na składzie. Pomacałbym to przed zakupem.

Tak czy inaczej, przymierzam się do zakupu w najbliższym czasie. Jak się na nią finalnie zdecyduje i będę miał w rękach, wyreguluje, przetnę parę desek  - może napiszę coś na temat tej ukośnicy ;)