18 Czerwca 2026, 21:48:27 czas Polski

Autor Wątek: Pomoc w doborze stołu  (Przeczytany 1652 razy)

Offline Misiek_86

Pomoc w doborze stołu
« dnia: 19 Stycznia 2018, 14:59:00 czas Polski »
Witam, posiadam meble kuchenne w kolorze olchy, chciałbym wymienić blat i stół kuchenny. W jakim laminacie polecacie wybrać stół i blaty?? By to fajnie pasowało? Kolor ścian biały

MChObi

• Gość
Odp: Pomoc w doborze stołu
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2018, 15:07:30 czas Polski »
By to fajnie pasowało?

Jaskrawo żółty , czerwony seledynowo blado jajeczny ;D

Tak serio to nie wiem co Ci się spodoba , jako kolorysta ( samochodowy )  z 14 letnim stażem powiem tak " Kolor to kwestia gustu " .

Popatrz po internetach pochodź po sklepach ( cyknij wcześniej zdjęcie stołu w kuchni na tle ściany ) i sam zdecyduj .

Pytanie trochę z gatunku jakie jedzenie będzie mi smakować bardziej .
Jeśli masz małą kuch nie lepiej dać jasny kolor może coś pod kolor blatów ?

mily68

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Stycznia 2018, 15:12:24 czas Polski »
Zależy co dla kogo jest fajnie. Jeden napisze czarny a drugi fioletowy bo tak się im wydaje że będzie dobrze (bo tak mają u siebie).
Nie masz swojego zdania?
Ja myślę, że pewien kontrast jest wskazany. Pytanie czy wolisz imitację drewna czy kamienia czy może coś jeszcze innego?
MchObi kolega ma jasne fronty i szpitalną biel (póki co) na ścianach więc chyba jest dość jasno.
Pytanie czy podłoga jest jasna czy ciemna (wtedy może blaty pod kolor tonację podłogi) i czy blaty i stół będą gęsto pozastawiane pierdołami (jak u mnie) bo wówczas kolor ma mniejsze znaczenie?
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2018, 15:16:07 czas Polski wysłana przez mily68 »

Offline Nero

« Odpowiedź #3 dnia: 19 Stycznia 2018, 15:46:30 czas Polski »
Bież taki jaki Ci się podoba...

Poszukaj blatów bambusowych - koszt to ok. 400 zł./blat (2440x62x3 cm) - bardzo wytrzymałe i pasują do wszystkiego. Możesz barwić (bejcować), olejować i lakierować.

Offline hycel

« Odpowiedź #4 dnia: 19 Stycznia 2018, 16:33:30 czas Polski »
Witam .
   Spytaj się Żony ,u mnie tak to działa .
  Pozdrawiam.

Offline Arek15

« Odpowiedź #5 dnia: 19 Stycznia 2018, 22:42:51 czas Polski »
możesz dużo zobaczyć na stronie pinterest.com , użyj wyszukiwarki i dostaniesz miliony różnych zdjęć . napewno coś wybierzesz (tylko żonie nie pokazuj bo zgłupieje i zresetować ją będzie ciężko:)

Offline vitter

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Stycznia 2018, 23:47:17 czas Polski »
Szukaj Różowych "Róż" zawsze jest Trendi  ;D