07 Lipca 2026, 09:06:11 czas Polski

Autor Wątek: Inna wersja toaletki...  (Przeczytany 1398 razy)

kwita

• Gość
Inna wersja toaletki...
« dnia: 11 Marca 2016, 21:27:35 czas Polski »
Niedawno wykonałem trochę inna wersję toaletki, mianowicie podwieszany blat z szufladą... Z racji małych wymiarów sypialni, jest taka wersja :), moja żona chciała w takim kształcie i aby nie było żadnych nóg... Całość zrobiona z klejonki sosnowej (kupiona z racji braku czasu, narzędzi do robienia klejonek). Tak więc, zakupiłem klejonkę w dużym formacie, rozciąłem ją według swojego projektu. Całość pomalowałem białą lakierobejcą BONDEX, także słoje są widoczne, co prawda widać wczepy, bo klejonka bezsęczna... Konstrukcja jest sklejona na kołki 8mm. Całość blatu podwieszona na uchwyty Camar (udźwig 200kg) także jest bardzo stabilne. Na wypełnienie szuflady użyłem takiego sprytnego segregatora z IKEI. Miałem robić segregator drewniany, ale z doświadczenia wiem, że długo to nie żyje, zawsze się coś rozleje, wycieknie... Prowadnica rolkowa pełny wysuw, miękki domyk.
Przy okazji toaletki, wymieniłem wysłużone już blaty w szafkach nocnych, zaokrąglenia zrobione na frezarce przy pomocy szablonu od Pragmatycznego Przemka. Bardzo dobrze się sprawdza, z tyłu wyfrezowałem w blacie pod HDF. Blat klejony na kołki. Poniżej kilka zdjęć i foto uchwytu, może komuś się przyda w przyszłości taki uchwyt do (zadań specjalnych  :))

...na przodzie blatu jest zaciek, będzie poprawione :). Ogólnie farba fajna ale ciężko się maluje, natryskiem nie da rady...
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2016, 21:32:47 czas Polski wysłana przez kwita »

kwita

• Gość
Odp: Inna wersja toaletki...
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2016, 21:29:00 czas Polski »
cd...

radeks

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2016, 08:22:26 czas Polski »
Bardzo mi się podoba, super precyzyjnie wszystko zrobione. Elegancja francja.
pozdrawiam

kwita

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Kwietnia 2018, 18:33:51 czas Polski »
Temat wyczerpany, proszę o zamknięcie

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert