Jarmuż w pierwszym poście a tym samym w samym sensie pytania popełniłeś błąd jaki wielu zaczynających pracę w jakimś fachu który ma być może i tylko hobby a może i w przyszłości przyda się jako dodatkowe lub podstawowe źródło dochodu .
Nie ma ma takiego kanału na YT o który pytasz i nie będzie najpewniej nigdy że powie Ci ktoś co jakieś narzędzie może lub nie może w stu procentach , a Klawiter nie tyle co jest dobrym recenzentem ale pokazuje ludziom że nie wszystko im jest potrzebne i nie wszystko jest do wszystkiego , sam oglądam jego filmy od kilku lat jeszcze z czasów gdzie był w TV Turbo .
Niestety gdyby ktoś miał powiedzieć dokładnie co dane urządzenie potrafi musiał by nim popracować przez dosyć długi czas , najlepiej do pierwszej awarii , a to wymaga czasu tak że jeden recenzent sprzętu może przez 10 lat dał by radę opowiedzieć o kilku maszynach z taką dokładnością jakiej ktoś inny by wymagał od niego .
Niestety zostaje wszystko jak zawsze sprawdzić na własnej skórze .
Jak chcesz mogę Ci zrobić film o wiertarce jaką mam od ponad 30 lat to Black&Decker SR910 tylko po co , pierwsza sprawa takiej wiertarki jako nowej już w sklepie nie kupisz a jako używany sprzęt może nadawać się jako ozdoba na ścianę , chociaż u mnie to nadal sprzęt nie do zajechania mimo że ma już wady z tego powodu że ta wiertarka dostała w kość jak należy .
Zadając pytanie jako nowicjusz masz prawo popełnić błędy ale też nie wymagaj cudów od innych .
I bez nerwów i obrazy za taki mój lekki najazd na Ciebie , ale widzę że zbyt dużo wymagasz .
Najprostszy sposób doboru sprzętu to najpierw kontrola stanu własnego konta w banku i stwierdzenie na co mnie stać , później dobór sprzętu do swoich możliwości i tego co chcesz robić . To że recenzenci mówią że coś jest dobre i lepsze , no bo jak jest to nowe to jest dobre a może i lepsze od tego na czym robił wcześniej , no bo takie na początku się wszystko wydaje że jest lepsze i dobre dopóki jest nowe .
Marek .