07 Maja 2026, 11:10:29 czas Polski

Autor Wątek: Felder Hammer A3- 26. 230v. czy chodliwa  (Przeczytany 1911 razy)

Offline ebolus

Felder Hammer A3- 26. 230v. czy chodliwa
« dnia: 07 Marca 2019, 08:45:58 czas Polski »
Witam wszystkich forumowiczy po długiej nieobecnosci

Moje pytanie bedzie troche dziwne ale zanim wydam ponad 10 tys wole zapytac tutaj na forum Was wszystkich co o tym sadzicie.

Kiedyś zakładałem już wątek na temat dotacji niestety nie wypaliło. Sytuacja zdrowotna też wciąż kuleje ale mam na stanie 2 tyś desek olchowych wym 800x2.2 x80 i też  trochę krótsze. Kupiłem je 2 lata temu mając w planach robienie donic drewnianych.Musze te wszystkie deski  strugnac i przepuścić przez grubosciowke.Wybor pierwszy padł na CORMAK PT 250 ale jak poczytałem różne forum stwierdziłem że szkoda materiału i nie wiadomo czy Ta maszyna wytrzyma taka ilość hehe.Moge kupić Feldera jak w opisie za ponad 10 tyś ale jest to mała maszyna i na 230 v stąd chce zapytać czy są to maszyny które można w miarę dobrze odsprzedac bez mega straty.W maju/czerwcu czeka mnie poważna operacja i jak dobrze pójdzie to i tak pół roku minimum rekonwalescencji....Z jednej strony logika podpowiada nie kupuj chińczyka i kup Feldera ale jakbym później nie mógł już nic robić(oby nie ) to szkoda mi będzie aby taki sprzęt się marnował.Kupuje to na osobę prywatną i zuzycie bedzie praktycznie znikome to podpowiedzcie czy jest popyt na takie maszyny plus-minus na jaką stratę ewentualnie musialbym się nastawic

Dziękuję za odpowiedźi i pozdrawiam wszystkich

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
Odp: Felder Hammer A3- 26. 230v. czy chodliwa
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Marca 2019, 12:44:58 czas Polski »
Miałem małego Hammera na 230V i nie odczułem tego jakoś bardzo w mocy. W sensie nie widziałem różnicy 230 vs 380.

Co do zbytu - zawsze jest popyta na to czego jest mało :) Zobacz ile ich jesteś w stanie kupić i masz odpowiedź :)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline ebolus

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Marca 2019, 12:56:30 czas Polski »
Witam

Dzięki za odpowiedz ale może opinia ile można na starcie ewentualnie stracić?

Plus ze osoba prywatna kupuje a nie firma ale wtedy każdy potemcjalny kupujacy z firmą nie odliczy sobie kosztów (vat) i czy ktoś się chetny znajdzie.......???

Offline benek161

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2019, 19:41:16 czas Polski »
Licz ok 20-30% straty, wszystko zależy w jakim stanie ją wystawisz.

Offline ebolus

« Odpowiedź #4 dnia: 07 Marca 2019, 20:10:25 czas Polski »
Dzięki za odpowiedzi.Na spokojnie przemyslalem i raczej na te 2 tyś desek gdzie trzeba max 1 mm zebrać to kupię coś do 1.5 tyś i oby wytrzymała haha.Przyjda lepsze czasy zdrowotne to wtedy można inwestować w sprzęt i myślę nawet bardziej konkretny.