Witam wszystkich!
Mam na imię Michał. Mam 33 lata i na co dzień pracuję w biurze. Od dziecka próbowałem trochę dłubać w drewnie, ale zawsze (szybko) się zniechęcałem. Myślę że głównie ze względu na brak precyzji wykonywanych prac, co mnie mocno irytowało. Z pomocą przyszedł internet. Dopiero teraz zobaczyłem, że nie wszystko musi pasować od razu po przecięciu piłą. Że piła + papier ścierny nie są idealnym zestawem żeby coś ładnie wyglądało i do siebie pasowało. Do wszystkiego są odpowiednie narzędzia no i techniki, których sam pewnie nigdy bym nie wymyślił. Po naoglądaniu się filmów w internecie, zainteresowanie wybuchło z nową siłą.
A... W tym momencie jestem zainteresowany głównie narzędziami ręcznymi. Piły stołowe, taśmowe, strugarki, grubościówki w ogóle nie wchodzą w grę. Zresztą, prędkość wykonywanych prac nie jest dla mnie istotna, nie spieszy mi się...
Mam nadzieję, że stolarka będzie miłą odskocznią od siedzenia przy komputerze. No i daje możliwość stworzenia czegoś realnego, ładnego i przydatnego.
Pewnie niedługo zasypię forum pytaniami dotyczącymi tuningu nowych strugów

Michał