01 Maja 2026, 12:29:28 czas Polski

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 1016 razy)

Offline Piotrek27

Witam
« dnia: 07 Grudnia 2018, 08:55:22 czas Polski »
Hejka mam na imię Piotrek mam 25 lat.
Stolarstwo w moim życiu było zaszczepione już od najmłodszych lat.
Mój tata robił mi i siostrze z drzewa u zaprzyjaźnionego stolarza zabawki. Przeróżne traktory przyczepy wózki lalki co tylko mogło sobie dziecko wymarzyć. Moja przygoda z drzewem zaczęła się u babci na wsi w momencie gdy babci popsuł się wózek na mleko. Mając może z max 10 lat stwierdziłem że zrobię babci nowy. Powyciagalem trochę gwoździ rozebrałem skrzynio paletę i rower i w ten sposób powstał wózek nie był to cud techniki ale spełniał swoją rolę przez bardzo długi czas. Później to już tylko szukałem co by tu zrobić była Buda dla psa króliczarnia klatki skrzynki ławki. I tak było do czasu aż poszedłem do technikum tam trochę było przerwy i brak czasu. Po szkole poszedłem do pracy poznałem żonę i zamieszkałem z nią w województwie świętokrzyskim goździelin obok Ostrowca świętokrzyskiego w jej rodzinnym domu. Dom wymagał remontu i brałem od razu się za robotę wszystkie prace wykonywałem sam od hydrauliki elektryki tynkowanie zabudowy płytki aż po najlepsze i naj przyjemniejsze meble. Część wykonałem z płyty cześć ze sklejki ale są i też z drewniane. Na początku pracowałem na pilarce chińczyku którego przerobiłem zrobiłem większy blat przykładnice sanki ale padł silnik w pilarce i postanowiłem zakupić używanego dewalt dwe7491 i jestem super zadowolony. Mam też ukośnice metabo kgs 254m zagłębiarke makity sp6000j wkrętarki zakretarki tu tylko dewalt i sporo jakiś innych elektro narzędzi frezarki szlifierki wyrzynarke a I okleiniarke holzmmana kam 50 o ile dobrze pamiętam. Często robię meble z płyty pod zamówienie najczęściej to moi znajomi rodzina coś chce. W drzewie pracuje na użytek własny z czasem podeślę parę rzeczy co zrobiłem co mam w planach pokaże moją dziuple (warsztat)
I ogólnie cześć wszystkim!
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2018, 08:57:59 czas Polski wysłana przez Piotrek27 »

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2018, 10:08:42 czas Polski »
Witaj i powodzenia :)
P.S
Drzewo - rośnie,
drewno - to materiał stolarski. Meble robimy z drewna nie z drzewa. ;)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2018, 20:40:05 czas Polski »
Witam na forum

Offline tomek.wrz

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Grudnia 2018, 19:42:28 czas Polski »