25 Kwietnia 2026, 12:14:48 czas Polski

Autor Wątek: Pytanie do meblarzy i wszystkich chętnych pomóc  (Przeczytany 4241 razy)

Offline Harry_Hole

Pytanie do meblarzy i wszystkich chętnych pomóc
« dnia: 13 Lutego 2019, 19:07:48 czas Polski »
Cześć.
6 tygodni temu wpadła do mnie ekipa z nowymi mebelkami do kuchni. Wszystko ładnie zmontowali, poskręcali i mogłem się cieszyć z nowej kuchni. Po dwóch tygodniach zaczęły pojawiać się dziwne przebarwienia na blacie i płycie którą mam na ścianie między dolnymi i górnymi szafkami, odciski jakby od szklanek rozjasnienia blatu, dziś w dodatku zauważyłem że sylikon przy zlewie zmienił barwę z przezroczystego na biały. Żadnej dziwnej chemii nie używamy.  Woda jest natychmiast ścierana. Blat jest z firmy Swiss krono.
Czy spotkaliscie już się z takimi problemami? Macie jakiś pomysł czym to jest spowodowane? jak usunąć lub uniknąć dalszych problemów?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Drewno na stojąco a baba na leżąco - wszystko wytrzyma

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Pytanie do meblarzy i wszystkich chętnych pomóc
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lutego 2019, 00:58:29 czas Polski »
Blaty do reklamacji a te białe coś ns silikonie to może być kamień. Osad z wody.

Offline inforobert

Odp: Pytanie do meblarzy i wszystkich chętnych pomóc
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Marca 2019, 00:25:13 czas Polski »
Swiss Krono, czyli kronopol wypuścił na rynek wadliwą serię blatów kuchennych.
Dużo reklamacji się pojawiło, problem jest z laminatem, pojawiają się mikro pęknięcia, i zdarzają się sytuacje gdzie robi się pęcherz na środku blatu.
Dzisiaj jeszcze zostałem poinformowany przez klienta, że na blacie "granit" pozostają plamy/krążki po kubkach z kawą.
Swiss Krono otwiera nową linię produkcyjną, możliwe że z tego powodu pojawiała się wadliwa seria, lub w związku z okresem grudniowym gdzieś zaoszczędzili bo to zawsze gorący okres, a terminy gonią.
Pierwsze reklamacje zaczęły się pojawiać pod koniec roku.
Wiem że uznają reklamacje, i wypłacają gotówkę. O wartość kwoty trzeba się targować.

W połowie 2018 roku, kupiłem blat kuchenny Swiss Krono i u mnie problemów nie ma.

Jeśli chodzi o jakość, to Egger jest marką top.
« Ostatnia zmiana: 09 Marca 2019, 00:42:46 czas Polski wysłana przez inforobert »