Krzyś4, przestań wreszcie "mulić" ten wątek i staraj się czytać ze zrozumieniem.
Napisałem, że zarówno filtr wodny zamontowany z przodu jak i z tyłu odkurzacza wymaga prób, które zrobię wiosną - teraz jest zima, mróz, woda zamarza (muszę ją gdzieś wylać łącznie z trocinami).
- pokazałem zdjęcie, pokazujące lokalizację szlifierki i odciągu. Czy widzisz tam miejsce na otwarte wiadro z wodą? Ja go tam nie wstawię,
- jak uważasz, co jest cięższe, drobny pył czy większe wióry?. Jeżeli odkurzacz PARKSIDE wciągnął wodę z wiórami na wysokość 25 cm, to nie wciągnie wody i pyłu? Woda przedostała się do zbiornika odkurzacza i na osłonę kosza, ten odkurzacz jest do tego przystosowany, można nim ściągać wodę z podłogi. Odkurzacz ALFA do tego przystosowany nie jest, dlatego nie robiłem nim prób z wodą,
- napisałem, że mam silnik 500 W i i chciałem zrobić odpylacz 500 W, aby osiągnąć to co chcę zużywając mniej energii elektrycznej. Twój odkurzacz z filtrem wodnym ma zdaje się 1600 W jest różnica?
- napisałem też, że nie umiem zrobić odpylacza z filtrem wodnym, bez prób. Jeżeli Ty masz taki pomysł, to go zrealizuj, pokaż zdjęcia, nakręć filmik, przedstaw wyniki testów i prób ( załóż w tym celu nowy wątek np. "Odciag do szlifierki tarczowej z filtrem wodnym" ) ,
na pewno skorzystam
Na razie mój odciąg 500 W działa, napisałem co jeszcze zrobię. Jeżeli pomysł okaże się mało przydatny, przejdę do następnego etapu.