23 Kwietnia 2026, 19:04:09 czas Polski

Autor Wątek: Problem z lakiernikiem od MDFu  (Przeczytany 2121 razy)

Offline gambit

Problem z lakiernikiem od MDFu
« dnia: 24 Czerwca 2019, 22:06:24 czas Polski »
Witam,
Mam problem jako klient przy realizacji kuchni. Po montażu okazało się, że praktycznie wszystkie fronty mają wady w lakierowaniu - takie jak na załączonym zdjęciu. Czasem są większe, czasem mniejsze. Lakier to półmat. Mam pytanie czy takie wystające wytrącenia mogą mieć wpływ na trwałość elementu? Zapewne dojdzie do negocjowania ceny i zastanawiam się, czy odpuszczać w niektórych przypadkach, czy też domagać się powtórnego lakierowania. Boję się, że może się okazać, że np. po roku czy dwóch takie wypukłości pękną i zrobi się z tego niezła skaza.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Offline przemoprzem

Odp: Problem z lakiernikiem od MDFu
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Czerwca 2019, 14:24:20 czas Polski »
No do bani to wygląda. W ogóle jak to mogło powstać? Na paprochy zamalowane to nie wygląda.

Offline Arek15

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Czerwca 2019, 22:52:08 czas Polski »
Reklamuj. Chyba że jakiś gość z olx to robi za pół ceny to masz odpowiedź czemu tanio było.... Jak można było do klienta to przywieść... Nie mówiąc o montażu.... Jak Franek chce się uczyć lakierowac to niech Ci to da za darmo... Moim zdaniem na etapie podkładu coś poszło nie tak. Za mało może i jak dostał lakierem to lakier wpilo i powietrze wyszło.... Nie mam pojęcia.

Offline Jackovsky

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Hobbysta z zapałem!
  • View Gallery
    • Maszyny do drewna - sklep JP Tech
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Czerwca 2019, 13:24:27 czas Polski »
Oj to chyba nie powinno tak wyglądać  ;D
Rękami do gwiazd