30 Kwietnia 2026, 00:56:08 czas Polski

Autor Wątek: Krótki frez z łożyskiem górnym poszukiwany  (Przeczytany 3121 razy)

Offline molu

Krótki frez z łożyskiem górnym poszukiwany
« dnia: 08 Lipca 2015, 19:54:55 czas Polski »
Witam

Czy ktoś orientuje się gdzie w PL zakupie frez jak na zdjęciu poniżej? Średnica chyba 12mm, długość części tnącej - ok 7mm.
Szukam po necie i w PL nie widzę.. znajduję takie o długości ostrzy ok 15-20mm. Można kupić w US, ale z przesyłką wychodzi powyżej 50$.

Pytanko jeszcze jedno... chyba głównie do warszawiaków. Znajomy wspominał, że kupił ten frez w Wawie, ale nie pamięta producenta, ani nazwy sklepu. Tylko przybliżoną lokalizację sklepu mam. W googlach nic nie mogę wyszukać. Kojarzycie może jakiś sklep narzędziowy/elektronarzędziowy lub podobny w okolicy Bjałowiejskiej/Górczewskiej? Link do mapy

T.

Offline hycel

Odp: Krótki frez z łożyskiem górnym poszukiwany
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2015, 20:23:00 czas Polski »
Witam.
    Mam kilka takich frezów ,kupiłem  w CMT .
 Strona w katalog  106  symbol 7/8/911B
Mam ich sklep 3 km od siebie ,gdyby były problemy nie ma sprawy .
     Pozdrawiam.

Offline molu

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2015, 20:49:57 czas Polski »
hycel, dzięki za info.  Niestety seria, o której napisałeś jest za długa (najkrótszy frez ma 14mm).
Przeglądam jeszcze katalog i znalazłem coś takiego jak 801.128.11B. Tylko coś mi się wydaje, że trochę przykrótkawy trzpień...

T.

Offline DM

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lipca 2015, 21:15:34 czas Polski »
Po co ci coś takiego?

Offline molu

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lipca 2015, 22:28:48 czas Polski »
Po co ci coś takiego?

Do frezowania na głębokość 2-3mm przy użyciu szablonu. Teraz muszę używać grubych szablonów (wyższy koszt, szczególnie przy sklejce 18mm) albo dawać podkładki pod szablony 6-10mm. Podkładki niezbyt wygodne i trzeba trochę wytężyć oko żeby precyzyjnie pozycjonować szablony. Jest jeszcze opcja pierścieni prowadzących, ale preferuję szablony 1:1.

T.

Offline DM

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Lipca 2015, 23:35:49 czas Polski »
Można jeszcze spróbować tak.

Offline audiostaszek

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Grudnia 2019, 19:05:49 czas Polski »
Molu, znalazłeś coś na polskim rynku ?