17 Kwietnia 2026, 14:55:59 czas Polski

Autor Wątek: Ciekawe miejsca w okolicy Warszawy  (Przeczytany 2755 razy)

Offline mario78

Ciekawe miejsca w okolicy Warszawy
« dnia: 05 Marca 2023, 17:05:01 czas Polski »
Witam
Szukam różnych ciekawych miejsc w okolicy Warszawy a w weekendy robię wycieczki. Dziś byłem  w opuszczonym ośrodku "okrąglaki" W poprzedni weekend w opuszczonej leśniczówka w której kręcili horror "Dziś  w lesie nie zaśnie nikt " W niedalekiej okolicy zrobiłem zdjęcie ogromnej trudkawce przed firma związana z produkcją soków.
Znacie podobne miejsca?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2023, 17:14:39 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline odka

Odp: Ciekawe miejsca w okolicy Warszawy
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Maja 2023, 17:46:08 czas Polski »
Ciekawe hobby. Jeśli chodzi o dziwne budowle to na Nadwiślańskiej po prawej stronie jadąc w stronę Otwocka są jakieś dziwne zabudowania mniej więcej na wysokości jeziorka Łacha, coś jakby opuszczony pałacyk z wieżyczkami  :o

Offline mario78

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Maja 2023, 20:03:36 czas Polski »
Witam
O tym budynku piszesz?
Pozdrawiam

Offline odka

« Odpowiedź #3 dnia: 23 Maja 2023, 08:52:58 czas Polski »
Tak, dokładnie o tym! Zawsze się zastanawiam kto coś takiego zbudował i porzucił najwyraźniej

Offline mario78

« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2023, 10:16:55 czas Polski »
Czytam posty koleżanki, jesteś kobietą? Mamy taki zwyczaj na forum że w pierwszy post zaczynamy od przedstawienia się, kilka słów o sobie,czemu tu jesteśmy mile widziane. Na forum nie chcemy spamu,reklam i odnośników do innych stron.   Na tym forum takie konta są blokowane.
Pozdrawiam

Offline MirekSz

« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lipca 2023, 08:25:28 czas Polski »
Na Otwocku jest klimatyczny opuszczony zakład dla psychicznie chorych - Zofiówka, ludzie tam różne urbexy robią, jak lubisz horrory to polecam  ;D

Offline mario78

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Lipca 2023, 13:26:00 czas Polski »
Lubię horrory,dzięki.

Offline PaulekKa

« Odpowiedź #7 dnia: 06 Lipca 2023, 14:45:24 czas Polski »
To chyba zależy co się chce dokładniej zwiedzić. Jak jakieś takie miejsca jak te wyżej wspomniane to się raczej nie wypowiem, no chyba, że chodzi o Pragę PŁN, to tam sa jeszcze opuszczone kamienice z tego co pamiętam. Za Warszawę na pewno warto jechać w okolice Ryni, gmina Nieporęt. Ale to oczywiście polecam osobom, które chcą troszkę poobcować z naturą ;)

Offline mario78

« Odpowiedź #8 dnia: 06 Lipca 2023, 20:13:31 czas Polski »
Szkoda ze juz nie zobaczę na żywo ruin basenów SKRY. Jeśli chodzi o gminę Nieporęt i Zegrze to byłem kilka razy rowerkiem. Zegrze jest przy Ryni,prawda?

Offline mario78

« Odpowiedź #9 dnia: 09 Lipca 2023, 06:55:43 czas Polski »
Na wycieczce rowerowej spotkałem oto taką buczynę.

Offline mario78

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Lipca 2023, 18:17:54 czas Polski »
Na Otwocku jest klimatyczny opuszczony zakład dla psychicznie chorych - Zofiówka, ludzie tam różne urbexy robią, jak lubisz horrory to polecam  ;D
Dziś byłem.
Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2023, 18:22:24 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline mario78

« Odpowiedź #11 dnia: 23 Lipca 2023, 18:29:07 czas Polski »
Dziś odeiedziłem miejscowości Guzów,chciałem zobaczyć pałac Sobańskich. W sieci zajęcia przedstawiają ruinę,obecnie pałac jest remontowany. Po drodze wstąpiłem do Żyrardowa,sporo opuszczonych budynków po fabrykach z czerwonej cegły. Zapewne cześć związanych z lniarstwem.