I dodać też sprzedaż internetową typu allegro itp.
Jeżeli wolno zapytać jak to jest u was Panowie ze zbytem ? Jest duży popyt na meble przy małej konkurencji?
Ze sprzedażą internetową daj sobie od razu spokój, sprzedawanie gotowych produktów np. na allegro to jest tragedia. Po pierwsze ceny tam są tak zajechane że zarabiasz np. na szafie 100zł, po drugie musisz zazwyczaj mieć narobione kilka sztuk danego mebla (tyle ile wystawisz) bo nikt nie chce czekać na realizacje a po trzecie handel internetowy ma swoje prawa (np klient może zwrócić ci towar lub odstąpić od umowy realizacji w niektórych przypadkach nawet do 3 miesięcy, a od 25 grudnia 2014 będzie miał na to nawet 12 miesięcy).
Sprawdziłem to na własnej skórze i naprawde nie warto.
Co do samej opłacalności produkcji takich mebli to ja mogę powiedzieć że nawet bardzo.
Wiadomo, dużo zależy od ciebie, podejścia do własnej marki i klienta. Jeśli masz dryg do handlu to znajdziesz klientów, inaczej sami nie przyjdą.
Ja sam na siebie zacząłem robić 3 lata temu (wcześniej spółka z kolegą) i przez ten czas zarobiłem na maszyny, cały czas coś dokupuje, wypłacam pracowników i jest na chleb i na wakacje też. A u nas konkurencja jest bardzo duża.
W razie czego chętnie pomogę na starcie. Sam też zaczynałem i wiem że najtrudniejsze jest wyrobienie sobie wizerunku i znalezienie klienta.
PS. Jak masz jakieś pytania to pisz na Priv, bo rzeczywiście zaśmiecamy wątek.