Jako co by nie było że wszystko musi być markowe i z górnej półki, napiszę kilka słów o wyrzynarce firmy Graphite. Sprzęt ten zakupiłem ponad dwa lata temu. Pierwszy zakup oddałem po tygodniu na gwarancję gdyż brzeszczot uciekał w lewą stronę. Przysłali nowy sprzęt. Po dzień dzisiaj wszystko działa sprawnie. Używam jej głównie do wycinania form z drewna i to w dodatku dębowego. Jeśli brzeszczot jest ostry i nie pcha się go mocno do przodu, to wtedy cięcie wychodzi idealnie w kącie 90 stopni do powierzchni. Po ponad roku zużył mi się uchwyt mocujący brzeszczot. Po prostu brzeszczot rozciął go na pół w miejscu mocowania. Tutaj ciekawostka. W żadnym markecie nie udało mi się znaleźć takiego uchwytu, więc udałem się do profesjonalnego sklepu pod szyldem Makita. Przedstawiłem sprzedawcy sprawę, co mi potrzeba. Po chwili zastanowienia zapytał jaki to model wyrzynarki. Gdy powiedziałem że jest to sprzęt firmy Graphite, z szyderczym uśmiechem powiedział do mnie: "Panie... z takim czymś to na targowicę a nie tutaj.". Podziękowałem za radę i wyszedłem. Następnie napisałem wiadomość mail do serwisu Graphite. Koszt takiej "kostki" mocującej: 4,99zł + 19zł wysyłka. Zamówiłem więc od razu 3

Przesyłka dotarła na drugi dzień po zamówieniu. Bardzo pozytywne zaskoczenie sprawnością serwisu.
Tak więc według mnie, cena do jakości... ta wyrzynarka wychodzi na dużym plusie.
p.s. Podczas cięcia grubego materiału należy pamiętać o tym aby dać język między zęby

"trochę" trzęsie

Dorzucam dzisiejszy filmik z wycinania "ptaszyska". Grubość materiału to 50mm. Sucha dębina.
www.youtube.com/watch?v=Xu4jhYQ8OW8&feature=youtu.be