20 Maja 2026, 01:51:46 czas Polski

Autor Wątek: witam wszystkich  (Przeczytany 1064 razy)

Offline poduszkarka

witam wszystkich
« dnia: 03 Lutego 2015, 10:11:26 czas Polski »
Witam wszystkich
Forum podczytuję od dawna, jest bardzo pomocne. Zajmuję się renowacją mebli, głównie tapicerowanych, ale praca z drewnem nie jest mi obca.
Pozdrawiam i dziękuję za wiedzę, którą się tu dzielicie  :)

Offline krzyś48

Odp: witam wszystkich
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2015, 10:58:38 czas Polski »
Miło powitać  :)
Myślę że i ty podzielisz się swoją wiedzą na temat mebli tapicerowanych ???
Czy to opłacalne(inna sprawa z meblami wiekowymi)ale dzisiejsze to chyba koszt będzie podobny do nowych ??? chyba że jest sentyment do mebla i żal się pozbywać :)
Skąd piszesz,jeśli możesz napisać :)

Offline poduszkarka

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2015, 08:43:04 czas Polski »
Czy to opłacalne(inna sprawa z meblami wiekowymi)ale dzisiejsze to chyba koszt będzie podobny do nowych  chyba że jest sentyment do mebla i żal się pozbywać 
Skąd piszesz,jeśli możesz napisać
Piszę spod Krakowa :)
Lepiej odnowić stare meble o solidnej konstrukcji, niż wyposażać dom w marketach meblowych :) Dziś meble się robi z tektury, co wcale nie jest bardziej ekologiczne. No i co rok-dwa trzeba mebel wymieniać.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lutego 2015, 08:53:53 czas Polski »
Witaj. Szacunek za renowację starych mebli. Takie meble, to inna bajka, mówi się nawet, że dzięki historii mają swoją "duszę". Praca nad nimi wymaga wiedzy, umiejętności i cierpliwości, ale efekt wart tego. Też próbuję odnowić stary ( a nawet bardzo stary) mebel, to wiem ile to problemów. Jak masz zdjęcia swoich prac, to wstaw do Galerii, chętnie obejrzymy. Powodzenia :)