05 Maja 2026, 12:32:09 czas Polski

Autor Wątek: Spodnie snickers workwear  (Przeczytany 7254 razy)

Offline mateo93

Spodnie snickers workwear
« dnia: 26 Grudnia 2015, 12:53:23 czas Polski »
Hej,
Planuje zakupić spodnie snickers workwear model 6202. Pracuję w szeroko pojętej budowlance głównie wykończenia. Zastanawiam się czy taki zakup za około 450zł wystarczy mi na dłużej niż rok? Czytam dużo, Jarek polecał w swoich filmach spodnie z tej firmy, ma ktoś i używa spodnie z tej firmy?
Zdecydowałem, że chcę zmienić swoją szafę roboczą bo tak jak podkreślał Jarek w pracy też spędzam dużo czasu. Nie chcę nosić starych, znoszonych ciuchów, mam ochotę godnie, modnie i z klasą pracować.
Pozdrawiam

kwita

• Gość
Odp: Spodnie snickers workwear
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Grudnia 2015, 13:00:25 czas Polski »
Ja bym zaczął od działu "przedstaw się".
Co do spodni, najlepiej sprawdzają się spodnie wojskowe"moro", biją trwałością, wygodą i dopasowaniem wszystkie inne :) I kosztują poniżej 100 zł.

Offline Przemcio

« Odpowiedź #2 dnia: 26 Grudnia 2015, 13:25:42 czas Polski »
Mateo ja ostatnio zrobiłem tak samo :) do tej pory używałem starych przechodzonych ciuchów których szkoda było się pozbyć. Na ostatnim wolnym w końcu powiedziałem dość :)
Wszystkie ciuchy "robocze" poszły do śmietnika a ja wyruszyłem na poszukiwania odpowiednich ciuchów roboczych :)

Z racji moich niedźwiadkowych gabarytów (192cm 130kg :) )większość dostępnych od reki rozmiarów z różnych firm było za małych lub niewygodnych.

Ale trafiłem.

Kupiłem cały zestaw (ogrodniczki i kurtka) z firmy Neo :) spodnie kurtka i wkładki na kolana wyszły ok 240 pln :)

Mega ciuchy :) jestem z nich bardzo zadowolony :)

A w odpowiednich ciuchach nabrałem dodatkowej checi do pracy :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudnia 2015, 13:59:12 czas Polski »
Ja zakupiem kilka par snickersów i powiem jedno.
Warto, ale zanim kupisz pojedź gdzieś gdzie możesz je dotknąć i wybrać rodzaj materiału który ci będzie najbardziej odpowiadał.
Różnice pomiędzy są spore.

Offline Mack

« Odpowiedź #4 dnia: 26 Grudnia 2015, 18:16:42 czas Polski »
za 450 zl to możesz miec kilka par innych firm, które z pewnością starczą ci na dłużej niż rok, no i nie masz przestojów gdy jedna para jest  praniu :) w zapasie masz pozostałe 4, możesz mieć w różnych kolorach każde do innego rodzaju działalności, albo na każdy dzień tygodnia ;)

Offline Przemcio

« Odpowiedź #5 dnia: 26 Grudnia 2015, 18:46:14 czas Polski »
Macałem przed zakupem Neo pare różnych ubrań różnych firm od No name do Bety. Wybrałem Neo ze względu na umiejscowienie kieszeni , materiał i ogólna jakość. W tej cenie kosa. Wypadły lepiej jak sporo droższych :)

Offline hycel

« Odpowiedź #6 dnia: 26 Grudnia 2015, 23:24:51 czas Polski »
Witam .
   Przez wiele lat, używałem do majsterkowania ,różnych starych łachów i było O.K.
Od roku do pracy ubieram się w ogrodniczki i dobre buty .
Teraz wiem jaki to komfort pracy .Ogrodniczek i spodni mam około 10,ciu par.( ze względu na Żonę ,każe mi je codziennie zmieniać
,a ja nie lubię kłócić się ).
W tej garderobie jest również firma Snikers . Są to produkty wysokiej jakości , ale ja za nimi nie przepadam .
Moim skromnym zdaniem ogrodniczki jak i spodnie tej marki są za bardzo ,,wybajerowane" ,pełno w nich gadżetów ,które
je obciążają i usztywniają . Ja ,,pracuję" w jednym pomieszczeniu i w kieszeniach noszę tylko okulary i te wszystkie patenty
(cyt. wiele kieszeni) mi nie potrzebne . Najbardziej miękkim i wygodnym modelem jest ,,Canwas ",ale jak dla mnie to i tak
zbroja . Dla domowego hobbysty polecam odzież bawełnianą ,z niewielką ilością Cordury .
 Moimi ulubionymi, są ,,ciuszki " firmy Mascot .
    Pozdrawiam.

Offline mateo93

« Odpowiedź #7 dnia: 27 Grudnia 2015, 16:27:38 czas Polski »
@kwita uzupełnione, dzięki! ;)

@Mack 
Dokładnie, twój post jest moim głosem rozsądku ale jak widzę ciuchy polskich produkcji to wyglądają one nieczęsto na mnie jak worki  na ziemniaki. Jestem szczupły i niewielkich gabarytów chłopem dlatego lubię ubrania które są stylizowane na sportowo. 
Dla porównania spodnie które mi się "podobają" z allegro
http://allegro.pl/niezniszczalne-spodnie-robocze-allyn-cordura-r-48-i4957233833.html
do tych z zagranicznych fabryk
http://www.k2snickersworkwear.pl/odziez-robocza/spodnie-robocze/page/2/
http://www.snickers.kris.szczecin.pl/jpg/big/6202-5104.jpg

Tak samo kurtki:
http://www.snickers.kris.szczecin.pl/jpg/big/8015_0404.jpg
do polskich odpowiedników itd.

Sprawa wygląda podobnie z butami
http://www.k2snickersworkwear.pl/odziez-robocza/buty-robocze/

Jedyne co mnie jeszcze wstrzymuje to cena. Tak jak poprzednicy wyżej napisali w fajnych ciuchach, elegancko ubrany to i robota idzie inaczej.

Offline Grześ_

• Full Member
  • Ocena +6/-0
  • Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Grudnia 2015, 21:59:17 czas Polski »
i znów poleci reklama Juli. :)
lubię mieć fajne i wygodne ciuchy do pracy, nieraz się przymierzałem do spodni snickersa lecz mam trochę węża w kieszeni na widok tej ceny.
 w szwedzkim markecie są spodnie za 99zł do pasa i spełniają rolę. jak ceny będą bardziej przyzwoite to się skuszę

Offline Przemcio

« Odpowiedź #9 dnia: 28 Grudnia 2015, 00:57:02 czas Polski »
Proponuje naprawde pomacać lub przymierzyć Neo. Za ogrodniczki z wysokimi plecami zapłaciłem chyba 89 pln. Naprawdę kawał porządnego ciucha z przemyślanymi kieszeniami. I chyba zamiast 450 pln za szt snickersa to wole 5 szt po jednej na każdy dzień tygodnia z Neo ;)

Beta pod tym względem też fajna ale chyba projektanci zatrzymali się na starych nokiach przy projektowaniu tych spodni i nie przyszło im do głowy ze ktoś chodzący w tych spodniach może chcieć posiadać smartfona :) niestety tylko 3/4 mojego iPhona 6 sie mieści do kieszeni przeznaczonej na tel wiec pomimo całej fajności nie kupie tych spodni.

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Grudnia 2015, 12:59:19 czas Polski »
Według mnie to kwestia zasobności sakiewki. Kupić spodnie za 100 czy 500 ? Są pewnie i tacy którzy kupują za 5 zł i też są zadowoleni. A czy w spodniach za 500 strugane deski są równiejsze od tych struganych w spodniach "na wagę " nie sądzę .

Offline Artkor

« Odpowiedź #11 dnia: 28 Grudnia 2015, 13:50:20 czas Polski »
Od kilku lat używam spodni i spodenek Fristads Kansas, super ciuchy, polecam. Moim zdaniem ta sama półka co Snickers. Jasne że tą samą robotę zrobiłbym w spodniach za 50zł ale w pracy trzeba też mieć trochę frajdy a mi radochę sprawia gdy pracuje porządnym narzędziem ubrany w porządne ciuchy.

Offline Przemcio

Spodnie snickers workwear
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Grudnia 2015, 14:10:52 czas Polski »
To napewno. To rozmowa z cyklu po co festool czy mafell skoro można B&d czy einchelem ;) po drodze bosche makity de walty itd dla
Każdego coś milego. 

Jak jest kasa i chęci to czemu nie :)
Musze polatać po sklepach  może maja snickersa (osobiscie wole Marsa lub bounty  ;) ) i chociaż pomacać a nuż sie skuszę :) 

Tak sobie teraz myśle ze pewnie miałbym nietęgą minę jakbym pierwszego dnia niefortunnie rozciął na kolanie co zdarzyło mi się przy neo z głupoty. Ciałem listwe przypodłogowa na kolanie piłą japońska i coś za szybko się ucięła :( zostawiajac nacięcie na nakolanniku :(

Dzięki nowym ciuchom nabrałem super powera i po niespełna roku nabrałem ochoty na dokończenie listew w pokoju. Po dziabnięciu spodni zostawiłem to na kolejne pewnie pare miesięcy i wziąłem się za inna robotę :)
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2015, 14:13:08 czas Polski wysłana przez Przemcio »