Cześć.
Nowy projekt. Chciałem pokazać coś bardzo prostego nie wymagającego żadnego doświadczenia dla początkujących.
Wiec początek prac nad labiryntem monet. Właściwie zrobiony i skończony tu jest jeden pierwszy prototypowy bez zdobień.
Filmikach mówię jak coś takiego zrobić i zaprojektować. Przedstawiłem też parę problemów z moim projektem.
Coin Maze Labirynt monet część 1Tu jak działa mój laser. Niektórzy lubią coś takiego oglądać więc film w wersji pełnej
Wycinarka laserowa]https://www.youtube.com/watch?v=sjwVtKWpJsI
Coin Maze część 2 Labirynt monetNiestety to pierwszy projekt w którym coś bardzo mi poszło nie tak. Tak że nie wiem czy coś z tego będzie.
Chciałem wykonać zdobienie w postaci ręcznie wyciętych wilków. Zresztą chyba na filmiku jest pokazane jak przygotować wszystko dla tego projektu.
Free Scroll Saw Patterns by Arpop: 2 WolvesAkurat mam nie przyjemność przekonać się jak dziadowska jest przystawka wolfcrafta do wiertarki.

Otwór wylotowy jest przesunięty o kilka mm w stosunku do otworu wejściowego. Prowadnice prowadzą wiertło lekko po skosie to już mówiłem. Przez co wiertło jakby to powiedzieć pracuje bokiem i zamiast otworu jest owal. Dodatkowo następuje również wiercenie pod pewnym kątem. Przez co wszystko od spodu wycinanki wygląda okropnie. Są też problemy po założeniu piłki. Po ułożeniu wycinanki prosto na blacie brzeszczot jest przytrzymywany przez przekoszone krawędzie otworu wejściowego i wyjściowego.
Dodatkowo poszła bateria w aparacie bez ostrzeżenia i nie miałem jak dalej nagrywać.
Ale w między czasie pracowałem też nad tym.

To jest wycięte na laserze. Dokładnie to wyczyściłem tak że pozbyłem się wszelkich nadpaleń. Nie chodzi mi o zwykłe okopcenia na powierzchni sklejki, ale o miejsca w których sklejka została wypalona czyli krawędzie boczne. Jest gładko i czysto.
Ażurowy labirynt monet. Fretwork coin maze.A tu jest sposób rozwiązania labiryntu. Niestety za bardzo go skomplikowałem i rozwiązanie jest możliwe w tej ażurowej wersji.
Coin maze solution.