Witam
Mam zamiar zrobić synkowi piaskownicę i jakiś mały domek drewniany, taki ogrodowy do zabawy. Będę to robił z listew 100x20x2700 mm. Z powodu długości listew na myśl przychodzi mi ukośnica. Listew będzie około 150 sztuk do pocięcia, tak sobie wstępnie wyliczyłem. Dodatkowo wiadomo będą ścinki i docinki bo daszek będzie dwuspadowy, okna, drzwi itd, więc dobrze, żeby kąty tez się zgadzały. Potem może zrobię jakieś proste meble ogrodowe. Listwy będą frezowane na krawędziach, przynajmniej te do piaskownicy, żeby były bezpieczne dla dzieci

Jako że nie posiadam ani pilarki stołowej ani nawet ręcznej oraz ukośnicy to coś muszę zakupić ( frezarkę będę miał pożyczoną - uprzedzam pytania

). Co byście polecili do takich prac? Czy to pilarka czy ukośnica na pewno będą później wykorzystywane do różnych robót, więc nie będzie to jednorazowa praca. Budżet wiadomo ograniczony - im taniej tym lepiej, ale chcę kupić dobry sprzęt, z którego będę zadowolony. No chyba, że jedyną opcją pozostanie Festool Kapex KS 120 EB to przemyślę to na pewno. Bo kasa jest tylko szkoda wydawać aż tyle na raz

Liczę jednak, że polecicie mi coś dobrego w niższej cenie. Wiem, że temat wałkowany ale dokładnie sprecyzowałem potrzeby, może to ulatwi wam jakoś

No chyba, że jednak pilarka stołowa będzie lepsza.
Pozdrawiam, Marcin M