Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Pracuję w drewnie i innych materiałach od dawna i od dawna zaglądam również do tego forum. Znajduję tu często potrzebne mi informacje i spotykam się często z bardzo miłym podejściem do siebie nawzajem użytkowników. To zachęca do uczestnictwa...
Bardzo dziękuję Jarkowi O za to, że jest ktoś taki w przestrzeni drewnianej, za profesjonalizm w prowadzeniu tego całego kramu DiD (na marginesie uważam, że robi to na prawdę na wysokim poziomie - widziałem różne tego typu "kramy" i chyba jednak Jarek robi to lepiej niż inni).
Od dzieciństwa pasjonowało mnie tworzenie form przestrzennych i tak już mi zostało, co w konsekwencji doprowadziło do projektowania i wytwarzania "dziwnych" mebli z drewna , stali, betonu i innych materiałów. Ponieważ nigdy nie byłem stolarzem i nie znałem technik stolarskich musiałem ( z czego dziś się cieszę) wymyslić sobie własne sposoby połączeń tych materiałów. Po kilku latach jednak coraz chetniej podpatruję starych stolarzy i podoba mi sie tradycyjne podejście.
Co ciekawe, znam kilku prawdziwych stolarzy z kiludziesięcioletnim stażem, u których czasem pobieram nauki z tradycji - oni są podobnie zafascynowani tym czymś co ja robię :-) Być może nastąpi tu jakaś zmiana-wymiana - ja trochę w tradycję a oni trochę w beton :-)
Zatem pozdrawiam wszystkich
Do usłyszenia na forum
Janusz