17 Maja 2026, 14:41:08 czas Polski

Autor Wątek: Makita SP6000 z szyna Festool  (Przeczytany 2657 razy)

Offline slawek73

Makita SP6000 z szyna Festool
« dnia: 18 Stycznia 2018, 00:33:19 czas Polski »
Wiem ze tematow o zaglebiarkach jest sporo, ale w zadnym z nich nie znalazlem odpowiedzi na dreczace mnie watpliwosci. Po sprzedazy Metabo KS55FS nadszedl czas na zakup zaglebiarki. Naturalnie pierwsza mysl to Festool TS55REBQ. Mialem juz z nia stycznosc i najbardziej podobala mi sie praca na szynie festoola. W porownaniu z szyna Metebo rewelacja. Stad moj pomysl polaczenia Makity SP6000 z szyna Festoola a za zaoszczedzone pieniadze dokupic FS-SYS/2. Cena wyjdzie praktycznie jak za samego Festoola z szyna a w gratisie katownik, sciski, lacznik szyn i co dla mnie bardzo wazne koncowka na szyne  zeby waz odkurzacz sie nie zaczepial.  Czemu nie szyna Makity. Poniewaz nie wiem czy katownik festoolowy bedzie do niej pasowal i koncowka na szyne gdyz nic mnie bardziej nie wkuzalo niz zaczepiajacy sie waz odkurzacza o szyne.  A katownik Makity ogladalem i wygladal nieciekawie a koncowki plastikowej na szyne nie znalazlem wogole. Uzywal ktos szyny Makity z katownikiem Festoola - pasuja do siebie i wie  moze jeszcze czy koncowka szyny bedzie pasowac. Czy moze jednak lepiej nie sepic i kupic caly komplet Festoola.
Czy moze jednak pojsc w system Boscha. Zglebiarka z szyna katownikiem i szciskami cena wychodzi podobna. Czy sciski boscha pasuja do szyny z rowkiem czy moze sa szersze i nie wejda. Ze zdjec widac tylko ze sa cienkie ale czy je wsune do szyn jakie mam w mym blacie.
Ciecie glownie plyt MFP a czasami plyt meblowych.
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2018, 00:48:14 czas Polski wysłana przez slawek73 »

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
Odp: Makita SP6000 z szyna Festool
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Stycznia 2018, 08:22:59 czas Polski »
Jak już chcesz iść w system festoola to idź. Dla mnie bez sensu cały osprzęt festool kupić, a maszynę makitę. Ja bym dołożył i kupił zagłębiarkę do kompletu. I żeby była jasność- nie twierdzę, że sprzęt innt niż fes jest do niczego bo sam mam sp6000 i chwale. Natomiast gdybym miał kombinować Tak jak ty, to bym poszedł w jednego producenta.  Co do ścisków szyny makity, kontownika  To również mam mieszane uczucia i wrażenie, że powinny być solidniejsze.