11 Lipca 2026, 17:44:32 czas Polski

Autor Wątek: stół do pilarki tarczowej i/lub wyrzynarki oraz frezarki górnowrzecionowej  (Przeczytany 4197 razy)

Offline Olleo

cześć,

czy, prócz Wolfcrafta Master Cuta i samoróbek totalnych, są jakieś dostępne cenowo inne rozwiązania komercyjne?

Ewentualnie same gotowe stalowe podstawy, do których można ww. przymocować od spodu, calugi i rynny, do wpuszczania w stół samoróbkę?

Mam fajną pilarkę tarczową (bosch gks 190), nieco mniej fajną frezarkę i szukam fajnej wyrzynarki (a propos, jak możecie polecać einhella? shit jakich malo), a wszystkich chciałbym zwiększyć funkcjonalność.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: stół do pilarki tarczowej i/lub wyrzynarki oraz frezarki górnowrzecionowej
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2015, 22:34:31 czas Polski »
Mam taki metalowy, składany stolik, do którego można montować pilarkę, wyrzynarkę i frezarkę chyba też. Korzystałem z niego na początku, parę lat temu. Przy jego pomocy zrobiłem meble tarasowe, pergole i donice. Kupiłem go kiedyś w sklepie firmowym Celmy. Jutro zrobię zdjęcie.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lipca 2015, 00:20:35 czas Polski »
Zrób na podstawie stalowej.
Kilka wkładów w jedna dziurę w blacie i jest super opcja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline Olleo

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lipca 2015, 08:26:38 czas Polski »
Mam taki metalowy, składany stolik, do którego można montować pilarkę, wyrzynarkę i frezarkę chyba też. Korzystałem z niego na początku, parę lat temu. Przy jego pomocy zrobiłem meble tarasowe, pergole i donice. Kupiłem go kiedyś w sklepie firmowym Celmy. Jutro zrobię zdjęcie.
A jak sa do niego montowane narzedzia? Chetnie obejrze. Super, jakbys znalazl jakies oznaczenie modelu.

Offline Olleo

« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lipca 2015, 08:31:32 czas Polski »
Zrób na podstawie stalowej.
Kilka wkładów w jedna dziurę w blacie i jest super opcja.
No właśnie o takie wkłady mi chodzi. Nie mam niestety dojścia do żadnej obrabiarki CNC, żeby sobie wyrychtować pod każde narzędzie. Najłatwiej byłoby kupić, albo zamówić w jakiejś sensownej cenie (czyt. odpowiednio niższej za sume wszystkich od np. gotowej krajzegi, czy najtańszej frezarki dolnowrzecionowej).

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lipca 2015, 13:13:49 czas Polski »
Witam
Zgodnie z obietnicą parę zdjęć składanego stolika. Jest do pilarki, wyrzynarki i frezarki. Korzystałem głównie z pilarki. Można go składać nie odkręcając jej. Mocowanie elektronarzędzi na "łapki" przykręcane śrubami (ostatnie zdjęcie), ale ja mocowałem bezpośredni śrubami przez stolik pilarki. Jakiś czas korzystałem z niego po wybudowaniu domu głównie do prac na zewnątrz. Ale jak na poważnie zabrałem się za stolarstwo zrobiłem sobie inny sprzęt i stolik poszedł w kąt.
Gdzieś miałem instrukcję, ale nie odnalazłem jej.

Offline kubutek

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Forest Ranger
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lipca 2015, 16:46:08 czas Polski »
Fajna sprawa. Ja także musza zanabyć drogą kupna taki stolik do mojej frezarki. A może ktoś chce sprzedać? :) nogi dorobię, chodzi o sm blat.
Albo inne pytanie, co byście polecili, oprócz rady "zrób sobie sam", bo wole akurat to kupić :)
żeby ściąć i mieć deski, najpierw trzeba, żeby urosło :)

Offline momon

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lipca 2015, 20:20:35 czas Polski »
Właśnie zrobiłem sobie na szybko "krejzege" z tarczowki, jakieś pomysły na ograniczniki?