Szerzej o dniu wczorajszym
Lampka się maluje. Wczoraj zacząłem, lecz muszę czekać żeby poszczególne elementy wysychały i muszę kryć raz jeszcze. Sam traktor (nie przyczepę) pomalowałem farbą jak do ścian - pytanie czy ktoś tak robił i czy mi to nie odpadnie ? Dzisiaj mam zamiar zakończyć malowanie.
Wczoraj zrobiłem ramkę ze sklejeczki jaka mi została. Bez ukosów - łączenie proste - klajenie + górna i dolna listwa są z wkrętami (tak dla bezpieczeństwa co by nie spadło nikomu na głowę. Całość przeszlifowana.
Później był montaż listwy LED i całego tego ustrojstwa. Listwa docięta na długość 90 cm i przymocowana bezpośrednio do ramki od wewnątrz. Największy problem był z zamocowaniem sterownika, gdyż założenie taśmy na ramkę uniemożliwiało przymocowanie sterowanika. Znalazłem jednak miejsce na "przyczepce".
Niestety ale mój aparat super hiper padł, a tel się ładował więc z tego etapu zdjęć nie mam. Chyba że aparat w ramach dobrej woli nim się rozładował zapisał na karcie 1-2 zdjęcia
Jednyne zdjęcie jakie mam na tą chwilę to próba podświetlenia. Ale Staś zadowolony skakał z radości i nie chciał oddać pomimo że nie był pomalowany jeszcze