13 Czerwca 2026, 08:14:10 czas Polski

Autor Wątek: Trend T4EK  (Przeczytany 3188 razy)

Offline prezio

Trend T4EK
« dnia: 20 Sierpnia 2015, 00:03:01 czas Polski »
Czy ktos z was uzywal/uzywa malej frezarki recznej Trend T4EK ?
Jakies opinie?
Albo moze ktos cos innego zaproponuje w przyzwoitej cenie?
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

akwa-stolarz

• Gość
Odp: Trend T4EK
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Sierpnia 2015, 00:58:08 czas Polski »
Raczej marka mało popularna w Polsce a w Anglii dosyć droga w porównaniu do innych. Nie wiem jak z jakością tego egzemplarza. Za 100f możesz dostać makite na ebay

wysłane przy użyciu tapatalk

kozio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Sierpnia 2015, 08:38:36 czas Polski »
Ja zakupiłem Maktec mt372 i jest super w takich piniendzach.
240zł z dostawą to mało moim zdaniem.
Wciąż zbieram się do zrobienia recenzji ale za dużo pracy w sadzie teraz...

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Sierpnia 2015, 10:44:18 czas Polski »
Trend jest to firma specjalizująca się w produkcji narzędzi do frezowania.
Osobiście nei mam ich frezarki, ale jaśli chodzi o frezy to bardzo dobra jakość. Niestety drogie.
no ale jakośc do cany Bardzo dobra. Osobiście wolę kupić jeden frez za 30 funtów niż 5 po 5 funtów.

Pozdrawiam.

Offline prezio

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Sierpnia 2015, 11:51:13 czas Polski »
Frezarki te juz sa po 75 funciakow.
Rozwazam jeszcze Boscha GKF600.
Wiem - 2 rozne zastasowania, jednakze Bosch (tak jak Makita) ma rowniez baze Plunge (nie wiem jak to okreslic po Polsku;) Za to Trend jest tylko na Plunge Base i trzeba dorobic uchwyt reczny. Bardziej mi zalezy na wersji Palm (uchwyt reczny), ale cenowo ;)
Makite RT0700C tez rozwazam. Problem w tym ze mam frezy 8mm i ciezko dostac czy to Makite czy inny Palm z 8mm frezami - chyba pomysle o zmianie frezow - na szczescie nie mam tych drozszych.
Myslalem rowniez o Kress'ie 800 FME i dorobic uchwyt - na przyszly rok planuje zrobic CNC - bylo by uniwersalnie i taniej - slyszal ktos o dodatkach do KRESSa? w sumie powiny byc takie same jak do Trenda T4K - te same uchwyty jak szerokosc wiertarki.
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Sierpnia 2015, 12:18:04 czas Polski »
tak właśnie zrób ;D

Offline prezio

« Odpowiedź #6 dnia: 22 Sierpnia 2015, 14:07:56 czas Polski »
Hahah znaczy bosch czy kress ? :)

Wyslane z tableta przy uzycia Tapatalka, wiec moze nie byc polskich liter i trafic sie moga literowki. Przepraszam

------
Robert

Offline prezio

« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2015, 13:59:44 czas Polski »
Niestety Bosch ma jedna predkosc 33000 ;( nie ma regulacji
A mi zalezy rowniez na wolniejszych obrotach;(

Poza Makita na Ebay'u znalazlem Ktsu - zapewne chinszczyzna - ale troche sprzedanych i nie widze negatywnych komentarzy o urzadzeniu
http://www.ebay.co.uk/itm/281740088262?_trksid=p2057872.m2748.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Nie wychodzi drogo jak na frezarke - czy ktos z was kiedys pracowal na tej frezarce?
------
Robert