Witam wszystkich forumowiczów z samego rana. Mam na imię Grzegorz. Zabawę z drewnem zacząłem nie dawno ale zawsze marzyłem o fajnych narzędziach do obróbki drewna. Trochę już tego uzbierałem m.in ręczne: szlifierkę taśmową i oscylacyjną, frezarkę górnowrzecionową, pilarkę tarczową i poważniejszą z maszyn a mianowicie strugarkę grubościówkę o szer. wałka 305mm. Zdążyłem w tym czasie wykończyć pięterko w domu letniskowym pod Warszawą tzn. położyć sosnową podłogę i wyłożyć skosy deską elewacyjną (elewacyjną bo ładnie wygląda) zrobić obróbki okien dachowych a teraz zabrałem się do budowy komórki-warsztatu, bo do tej pory albo pracowałem w domu albo na zewnątrz co powodowało wielki bałagan albo konieczność ucieczki przed deszczem lub w ogóle brak możliwości pracy. Moja komórka warsztat jest już zadaszona ale ściany jeszcze w szkielecie. W ten weekend zabieram się za heblowanie desek na obicie ścian z zewnątrz, potem podłoga, drzwi i wreszcie będzie można majsterkować pod dachem nie przeszkadzając żonie. Mam nadzieję sporo się nauczyć na tym forum i zadawać tyle pytań ile dacie radę wytrzymać. Pozdrawiam wszystkich.