19 Maja 2026, 03:08:28 czas Polski

Autor Wątek: AirticBox do prowadnic rolkowych  (Przeczytany 2819 razy)

Offline leśny człowiek

AirticBox do prowadnic rolkowych
« dnia: 04 Lutego 2016, 10:45:58 czas Polski »
Stosował ktoś to cudo: http://www.akcesoria.meble.pl/p110915,airticbox-hamulec-do-prowadnic-rolkowych-slim-montaz-od-gory.html ? Warto?
Mam ochotę zamontować to w meblach kuchennych, ze względu na synka, który wszędzie wsadza ręce, a grzebanie w szufladach należy do jego ulubionych zajęć. Już oberwał po palcach od szuflady, która się szybko zamykała. Jestem też ciekaw doznań "artystycznych" - cichszego zamykania szuflady.
Zastanawiam się, czy w ramach oszczędności nie wystarczyłoby zamontowanie tego urządzonka po jednej tylko strony szuflady.

Offline visMajor

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Zamień komputer na stolarnię
  • View Gallery
Odp: AirticBox do prowadnic rolkowych
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lutego 2016, 12:07:08 czas Polski »
Niestety jeszcze nie, ale rozwiązanie wygląda zacnie i jaka niska cena. Chyba przetestuję.

Offline pawel49

« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2016, 13:12:38 czas Polski »
Ja stosowałem to rozwiązanie w szafie. Szuflady na rzeczy, około 60cm szerokości. Spełnia swoje zadanie, należy tylko dobrze poustawiać i mocno przykręcić. Ja kupiłem na allegro i był do tego elegancki szablon za parę złotych (szablon był dostosowany do konkretnej wysokości metalboxu, więc w razie co trzeba porównać i skorygować).

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2016, 14:39:44 czas Polski »
W poprzedniej pracy były takie zamontowane w kuchniach. Używało ich kilkaset osób dziennie i nic się nie działo więc mogę polecic. Szuflady zamykały się cicho i z gracją :D
Były mocowane z jednej strony szuflady.

Offline Piotr_D

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marca 2016, 19:13:22 czas Polski »
Używałem tego kilkukrotnie. Jako tako sprawdziło się do małej lekkiej szuflady.
Blum zrobił coś podobnego za podobne pieniądze jak Airtic, a działa nieco lepiej http://www.akcesoria.meble.pl/p43668,blumotion-z70-do-szuflad-metabox-z-czesciowym-wysuwem-kremowy.html..no i to Blum:)
Oczywiście jedno i drugie działanie dalekie jest od jakości prowadnicy ze zintegrowanym dociągiem, to nie jest to samo.