10 Maja 2026, 06:02:52 czas Polski

Autor Wątek: Problem z metabo ts 216  (Przeczytany 5203 razy)

Offline PolChicken

Odp: Problem z metabo ts 216
« Odpowiedź #15 dnia: 24 Lutego 2016, 10:56:56 czas Polski »
Skontaktowałem się ze sklepem. Opisałem całą sytuację. Przesłałem zdjęcia, które tu widzicie. Plus fotografie wykonane podczas otwierania pudełka. Nie zgłosiłem wtedy reklamacji, ale zdjęcia zrobiłem.
Na drugi dzień dostałem taką odpowiedź:
W odpowiedzi na zgłoszenie reklamacji dot. Pilarki stołowej TS 216,uprzejmie informuję, że skontaktuje się z Panem Pracownik Działu Obsługi Klienta w celu umówienia na nasz koszt kuriera po odbiór uszkodzonego towaru. Po zarejestrowaniu zwrotu w naszym magazynie wyślemy do Pana nowy, pełnowartościowy towar.

Offline sajo

« Odpowiedź #16 dnia: 24 Lutego 2016, 11:29:46 czas Polski »
co to za sklep? świetna obsługa klienta.
Co do winy... Wczoraj odbierałem paczkę:

Kurier sam zwrócił mi uwagę na to i on porobił zdjęcia wcześniej. Na magazynach są jacyś idioci. Tu rzucać nie mogli, bo ważyła przesyłka ponad 90kg.

kerry

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Lutego 2016, 11:32:16 czas Polski »
@PolChicken - No to miło:) Tak jak koledzy wyżej pisali: kurier musiałby przejechać po paczce, aby tak zniszczyć, więc raczej to nie jego robota:)
@sajo - patrzyłeś na buty kuriera? :)

Offline PolChicken

« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lutego 2016, 13:39:45 czas Polski »
Ten sklep to nexterio. Można gdybać kogo wina. Samo Metabo kiepsko pakuje te piły. Kgs 216m była zapakowana w eleganckie pudełko wypełnione styropianem. Tu piła leżała w kartonowym pudle blatem do dołu na wypełniaczu polietylenowym.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Offline sajo

« Odpowiedź #19 dnia: 24 Lutego 2016, 14:27:39 czas Polski »
Jak przyślą nową, to zrób unboxing :)

Offline PolChicken

« Odpowiedź #20 dnia: 29 Lutego 2016, 13:48:29 czas Polski »
Zaskoczył mnie dziś kurier. Nie mam materiału wideo z otwarcia paczki. Wszystko jest ok. Blat jest prosty. Zdecydowanie lepiej zapakowana. Masa kartonowych wypełniaczy. Z tej perspektywy mogę ocenić, że pierwsze już kogoś wcześniej odwiedzała.
Btw. Te zdjęcia ze śladami butów są przerażające. Zwłaszcza przy takim oznaczeniu opakowania. Ludzie nie mają wyobraźni.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka