05 Maja 2026, 04:40:42 czas Polski

Autor Wątek: Jakie blaty do łażni - łazienki  (Przeczytany 1636 razy)

Krajmesel

• Gość
Jakie blaty do łażni - łazienki
« dnia: 05 Lutego 2016, 09:44:03 czas Polski »
Witam Państwa

Jestem w trakcie kaflowania łazienki, meble do łaźni maja być czarne połysk (szafka lub szafki pod umywalkę) szerokość 160 blat i w nim wpuszczona umywalka. I teraz prośba o sugestie, podpowiedzi z czego zrobić blat ???? Jakaś płyta może tworzywo jakieś. Gdzieś widziałem taki blat wyglądał na kamienny, ale nie jestem pewien. Za wszelaką podpowiedz z góry dziękuję  ;) I jeśli jest to istotne to blat ma być czarny ;)
« Ostatnia zmiana: 23 Września 2024, 20:35:39 czas Polski wysłana przez Lirorobert »

Offline SpecPiotr

Odp: Prośba o podpowiedź
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lutego 2016, 10:59:21 czas Polski »
Tak na szybko bo toboty duzo ale na tapatalka trzeba zajrzec ;) Albo Corian albo jakis inny konglomerat. Pytanie jakimi srodkami dysponujesz.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline tomasko

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lutego 2016, 12:06:46 czas Polski »
Witaj
Ja zrobiłem u siebie szkielet z kantówek obiłem płytami karton-gips , wyciąłem otwór na zlew , zamontowałem zlew i wszystko obłożyłem płytkami ... takimi jakie miałem na ścianie.
I na koniec ładna obróbka w kolo zlewu i na płytkach...zwykła fuga i trochę silikonu.
To mi wydawał się najtańszy sposób 8)
Wygląda super 8)
Powodzenia  8)
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2016, 12:10:24 czas Polski wysłana przez tomasko »
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline robson

« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2016, 12:24:59 czas Polski »
Są też kamienne konglomeraty ,dobrze prezentuje się granit ,myślę że to zależy od gustu i zasobności portfela  :)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lutego 2016, 13:06:29 czas Polski »
meble do łaźni maja być czarne połysk (szafka lub szafki pod umywalkę)
Czy badałeś twardość wody? Jeżeli jest sporo kamienia, to szybko przeklniesz czarny połysk mebli - będzie mnóstwo smug, plamek mniejszych i większych.

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lutego 2016, 13:48:13 czas Polski »
Dzięki za odpowiedzi.

Te konglomeraty wyglądają fajnie. Opcja zabudowy i zapłytkowania też jest brana pod uwagę (ale szkielet na pewno nie z drewna) ;) tylko jak ładnie wykończyć kanty. "Miszczyni" za bardzo nie jest do tej wizji przekonana.
Czy badałeś twardość wody? Jeżeli jest sporo kamienia, to szybko przeklniesz czarny połysk mebli - będzie mnóstwo smug, plamek mniejszych i większych.
ja brałem, ale to nie jest argument dla "Miszczyni" tak samo jak dupne lustro nad samą umywalką.

Offline bezgitary

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Lutego 2016, 17:10:03 czas Polski »
Konglomeraty kleisz na klej dobrany pod kolor materiału. Kleju najlepiej dać tak, żeby się delikatnie wylało. I poźniej po wyschnięciu szlifowanie. Zależy czy chcesz żeby było w połysku, czy w macie odpowiednim papierem;)