29 Kwietnia 2026, 05:53:08 czas Polski

Autor Wątek: Mini pilarka  (Przeczytany 1885 razy)

Offline Paweł B.

Mini pilarka
« dnia: 02 Marca 2016, 14:34:45 czas Polski »
Witam serdecznie

w planach mam położenie paneli u siebie w mieszkaniu jak i u rodzinki. Wcześniej jak się bawiłem z panelami to używałem takiej małej pilarki pochodzenia radzieckiego który służyła do cięcia boazerii. Jako że jest niewygodna w skracaniu paneli to wpadł mi do głowy pomysł z kupieniem małej pilarki

w internecie znalazłem pilarkę Ferm CSM1038. Jej minusem jest na pewno maksymalna głębokość cięcia do 12mm. 
Czy w ofercie jakiegoś producenta znajdę coś co ma większy zakres cięcia z regulacją jego wysokości?

Pozdrawiam

proszę o przeniesieniu wątku do właściwego. Z rozpędu nie ten dział pilarek otworzyłem:)
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2016, 14:43:46 czas Polski wysłana przez Paweł B. »

Offline SpecPiotr

Odp: Mini pilarka
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2016, 14:51:36 czas Polski »
Wiem, ze ryobi ma cos takiego z regulacja wlasnie. Ma regulacje glebokosci i na pewno wiecej jak 12 ma.
Kiedys tez na mango telezakupy widzialem taka super extra hiper, ze przy niej moje filmiki powinny byc czarno biale ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Paweł B.

« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2016, 14:54:28 czas Polski »
a elektronarzędzia ryobi są godne uwagi?   czy raczej losowo trafiają się dobre rzeczy?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #3 dnia: 02 Marca 2016, 16:53:35 czas Polski »
Ciezkie pytanie zadajesz bo to zmienne jest i tez od potrzeb zalezy. Ja od siebie powiem tyle, ze ok 6 lat temu zakupilem wyrzynarke tej firmy. Dosc mocno ekploatowana byla i dopiero kilka mies temu juz wyrobil sie posuw i nie bylo sensu naprawiac.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Marca 2016, 20:36:30 czas Polski »
A czemu nie zwykłą pilarka ręczna? Może nawet akumulatorowa...
Zwykła na 230v to koszt w markecie od 100zł a potem mozna ją nawet pod jakiś blacik schować...

Offline marek20

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Marca 2016, 18:46:26 czas Polski »
Zgadzam się z kozio koszt nie duży a o wiele większa moc i więcej rzeczy można robić :)