20 Czerwca 2026, 04:29:57 czas Polski

Autor Wątek: Ławeczka ze sklejki przed dom  (Przeczytany 4719 razy)

Offline Pragmatyczny Przemek

Odp: Ławeczka ze sklejki przed dom
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Czerwca 2016, 22:45:02 czas Polski »
Fajna praca, ale kurcze wydaje mi się, że to będzie nie wygodne do siedzenia.
Jakbym usiadł to może bym zmienił zdanie.
Fajne narzędzia.

Offline msx2

« Odpowiedź #16 dnia: 18 Czerwca 2016, 09:14:53 czas Polski »
Ja by tylko polakierował przed zmontowaniem.
Miałem cichą nadzieję, że pistolet dociągnie narożniki i nie trzeba będzie używać do małych odstępów typowego pędzelka do akwarelek... no ale się pomyliłem :)
Głównie dlatego zostało to pomalowane po złożeniu, że nie do końca byliśmy przekonani, czy ławka będzie wygodna. Więc najpierw było złożenie i "przymiarka na sucho", a jak się okazało w miarę wygodne, to dopiero malowanie poszło coby bez potrzeby nie marnować lazury.

wydaje mi się, że to będzie nie wygodne do siedzenia
Też mi się tak wydawało, aż do momentu, kiedy usiadłem na złożonej już ławce. ;) Zresztą - kobieta chciała, to jest, odmowa nie wchodziła w grę :D
Plus, nie jest to mebel do siedzenia 10 godzin, tylko do posiedzenia chwilę przed wejściem do domu, założenia/zdjęcia butów etc ;)
Ale tak jak mówiłem wcześniej i wyżej - jest idealnie dopasowana dla mnie, a dla niższych osób na wcięcie w lędźwiach są poduszki i oboje jesteśmy z roboty zadowoleni.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #17 dnia: 18 Czerwca 2016, 10:34:17 czas Polski »
Miałem cichą nadzieję, że pistolet dociągnie narożniki
Po fotce widać że pistolet raczej pluje niż maluje(a może monitor mi szwankuje :P )

Myślę że lepszy by był już sprzęt  z biedronki,ale kolega niech zainwestuje w sprężarkę i pistolet-na pewno się przyda i będziesz zadowolony.W takim towarzystwie to jeszcze nie jeden mebelek powstanie.(zazdrość przeze mnie przemawia :-[ :) )
Ja też mam podobne badziewie(chodzi mi o pistolet)tym to tylko kwiatki z kurzu myć można, i to nie koniecznie :-\
A może się mylę-to poproszę o sprostowanie.
oboje jesteśmy z roboty zadowoleni.

I to najważniejsze ;)
Ja z racji że zawsze borykam się z brakiem miejsca,to zaopatrzyłbym ławeczkę w kółka,żeby można było lekko odciągnąć i schować w jej wnętrzu jakieś ''przydasie,, ;D
,,Podobuje mnie się to"+

Offline msx2

« Odpowiedź #18 dnia: 18 Czerwca 2016, 17:48:11 czas Polski »
Po fotce widać że pistolet raczej pluje niż maluje(a może monitor mi szwankuje  )
To nie kwestia sprzętu tylko operatora, który po raz pierwszy w życiu taki sprzęt trzymał w ręku i myślał, że będzie nieco lepiej/inaczej działał ;)
Sprzęt działa tak, jak powinien. Po prostu trochę wprawy mi w tym potrzeba, a powierzchnia tego rodzaju do najłatwiejszych natryskowo nie należy... No ale cóż - lekcja na przyszłość, wnioski wyciągnięte :)

W takim towarzystwie to jeszcze nie jeden mebelek powstanie.(zazdrość przeze mnie przemawia   )
Haha, było zabawnie, bo dziewczyna wkręciła się w szycie, a jak zacząłem się bawić w drewno-podobne rzeczy w garażu, to mi "trochę podebrała hobby" :D

Ja z racji że zawsze borykam się z brakiem miejsca,to zaopatrzyłbym ławeczkę w kółka,żeby można było lekko odciągnąć i schować w jej wnętrzu jakieś ''przydasie,,
Pomysł dobry, o ile by to stało cały rok pod daszkiem. Dość sporo miejsca z tyłu zostało, a poziome listewki są dość gęsto ułożone, więc sporo by tam można było upchać :) W moim przypadku jest to sezonowe rozwiązanie, w zimie to zaszczytne miejsce zajmuje paleta z ułożonym drewnem :)