Witam wszystkich

Zgodnie z panującym tu zwyczajem parę słów o mnie. Zawodowo zajmuję się fotografią, dodatkowo od 3 lat budowlanką.
Miłość do pracy w drewnie i stali zaszczepili we mnie ojciec oraz dziadek. Od małego robiłem jako obserwator, pomagier, potem asystent, potem pozwolono mi trzymać narzędzia elektryczne, w końcu mogłem zespawać pierwszą balustradę, zbudować pierwszy klatka stół do warsztatu, minęło wiele lat i teraz sam zostałem ojcem (syn 😁 ) i muszę w końcu wykończyć resztę domu. A że robię to w czasie wolnym, którego zawsze za mało, to każda cenna uwaga od kogoś bardziej doświadczonego jest na wagę złota.
Trafiłem do Was, ponieważ szukałem informacji na temat renowacji schodów i przenośnych pił stołowych. Nie wiedziałem, że mamy takie fajne miejsce na swoim podwórku, jak to forum ☺ jednocześnie męczyło mnie oglądanie stron ze Stanów, ponieważ fakt, że albo u nas czegoś nie ma albo kosztuje majątek mnie frustruje. Tak samo niepotrzebnie od kilku lat oglądam programy jak Treehouse Masters, bo po każdym odcinku mam nowe pomysły i zapotrzebowania.
Także witam