05 Maja 2026, 03:15:57 czas Polski

Autor Wątek: Uszanowanie  (Przeczytany 1759 razy)

Offline leeching

Uszanowanie
« dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:34:42 czas Polski »
Witam wszystkich  :)

Zgodnie z panującym tu zwyczajem parę słów o mnie. Zawodowo zajmuję się fotografią, dodatkowo od 3 lat budowlanką.

Miłość do pracy w drewnie i stali zaszczepili we mnie ojciec oraz dziadek. Od małego robiłem jako obserwator, pomagier, potem asystent, potem pozwolono mi trzymać narzędzia elektryczne, w końcu mogłem zespawać pierwszą balustradę, zbudować pierwszy klatka stół do warsztatu, minęło wiele lat i teraz sam zostałem ojcem (syn 😁 ) i muszę w końcu wykończyć resztę domu. A że robię to w czasie wolnym, którego zawsze za mało, to każda cenna uwaga od kogoś bardziej doświadczonego jest na wagę złota.

Trafiłem do Was, ponieważ szukałem informacji na temat renowacji schodów i przenośnych pił stołowych. Nie wiedziałem, że mamy takie fajne miejsce na swoim podwórku, jak to forum ☺ jednocześnie męczyło mnie oglądanie stron ze Stanów, ponieważ fakt, że albo u nas czegoś nie ma albo kosztuje majątek mnie frustruje. Tak samo niepotrzebnie od kilku lat oglądam programy jak Treehouse Masters, bo po każdym odcinku mam nowe pomysły i zapotrzebowania.

Także witam  :)

kozio

• Gość
Odp: Uszanowanie
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:38:55 czas Polski »
W miarę jedzenia apetyt rośnie...
Tak będzie i tu jak poczytasz forum.
Witam i pozdrawiam

Offline amikron

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Sol omnibus lucet
  • View Gallery
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:42:21 czas Polski »
Witaj. Powodzenia w pracach wykończeniowych (chyba nie mówiłeś serio, że chcesz swój dom "wykończyć' ;))

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:43:15 czas Polski »
Chyba większość z nas zaczynała przygodę ze stolarstwem od oglądania dokonań amerykańskich i kanadyjskich "woodworkerów". Witaj na naszym forum. Powodzenia :)

Offline leeching

« Odpowiedź #4 dnia: 15 Kwietnia 2016, 09:59:10 czas Polski »
Witaj. Powodzenia w pracach wykończeniowych (chyba nie mówiłeś serio, że chcesz swój dom "wykończyć' ;))
Podobno wykończeniówka wykańcza 😀 mnie na szczęście relaksuje. Nie ma nic lepszego niż szpachlowanie albo układanie płytek w karo...do tego radyjko boscha, muza z pendrajwa i można śmigać!

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Kwietnia 2016, 13:54:40 czas Polski »
Spróbuj reczne szlifowanie gładzi ;).
A tak poważnie to witaj, tak jak pisano juz, wiekszosc z nas zaczęła ogladajac filmy z za oceanu. Ja sam dopiero po jakims czasie sie zorientowałem, że jest takie miejsce jak DiD. Powodzenia w wykanczaniu, znam to bardzo dobrze (po 5 latach mieszkania dalej "wykanczam" :) .

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Kwietnia 2016, 20:06:42 czas Polski »
Witam

Klo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Kwietnia 2016, 20:39:57 czas Polski »
Witam

mily68

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2016, 22:41:58 czas Polski »
Witam.
I ja wykańczam :)

Offline tomasko

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Kwietnia 2016, 23:33:35 czas Polski »
I ja witam na DiD 8)
Jak jestem to jestem , a jak mnie nie ma to mnie nie ma.

Offline krist138

« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2016, 15:23:23 czas Polski »
Witaj  :)