Zdecydowałem się jednak na system Herkules, 120kg na 1 skrzydło. Prowadnica kupiona, teraz tylko montaż i kolejne pomiary, niezbędne do dalszych modyfikacji. Swoją drogą, firma Valcomp oferująca system Herkules 120, ten sam system sprzedaje w Leroy Merlin jako Sigma 120, tylko że od razu w komplecie, za cenę 7zł droższą. W Casto każdy element dobieramy osobo ( prowadnica, wózki), w Leroy wszystko jest zapakowane w folii razem. Osobno trzeba tylko dokupić blaszki montażowe jeśli chce się zamontować prowadnicę do ściany, a nie do sufitu. Cena blaszek 35zł za komplet 5 szt. Dokupiłem jeszcze blaszki do zamontowania maskownicy za 20zł i w sumie 180zł wydane. Dzięki za pomoc Panowie, bez Was pewno bym kombinował jak koń pod górę, a tak to prowadnica do drzwi sprawdzi się chyba idealnie. Jeszcze muszę zrobić testy wytrzymałościowe po zamontowaniu prowadnicy. Jak pomyślę, że cała prowadnica trzyma się na 10 kołkach 4x50mm to aż mi się oczy rozszerzają. Przy moich ścianach, gdzie nie wiadomo na co się trafi, możliwe, że będę musiał lecieć dokupić jakieś dłuższe kołki, no ale zobaczymy.