05 Maja 2026, 00:52:19 czas Polski

Autor Wątek: Prezenty dla dzieci  (Przeczytany 1632 razy)

Offline nabuch

Prezenty dla dzieci
« dnia: 31 Maja 2016, 19:03:36 czas Polski »
Witajcie . Chyba nie było takiego tematu, a myślę że warto zebrać takie rzeczy w jednym miejscu jako inspirację dla przyszłych pokoleń. 
Pozwólcie że zapoczątkuję :
"Posyłam wam dwa nagie miecze "

m_kola

• Gość
Odp: Prezenty dla dzieci
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2016, 20:06:52 czas Polski »
To i ja coś od siebie dodam

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2016, 20:55:24 czas Polski »
Ja zrobiłem sporo zabawek, w większości są w moich wątkach w dziale " Realizacje własne" i w galerii w moich albumach :   "Prezenty i ozdoby"  http://forum.domidrewno.pl/media/?sa=album;in=130 i  " Różne" http://forum.domidrewno.pl/media/?sa=album;in=19

Tutaj dla przykładu Rycerz

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Maja 2016, 21:06:20 czas Polski »
Nabuch, ledy daj i będą świetlne ;)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Maja 2016, 21:07:56 czas Polski »
Taaaa... Wstyd mi z czym tu wyskoczyłem :/

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline nabuch

« Odpowiedź #5 dnia: 31 Maja 2016, 21:15:55 czas Polski »
Super rycerz Amigorg. Jak zwykle  świetna realizacja aż mi wstyd pokazując moje prace .  Pamiętałem o Tobie i szczerze liczyłem, że się odezwiesz. Lepiej nie mogłeś tego zrobić podając linki do swoich prac. Dzięki i pozdrawiam serdecznie
P.S.m_kola nie wiem czy to prezent na jutrzejszy dzień , ale mam nadzieję ,że moje dzieci (jak i Twoje ?) po jutrzejszym dniu będą miały całe palce po tych bojowych prezentach.
Kozio miało być klasycznie -obietnica po turnieju  rycerskim sprzed ok miesiąca czasu

kozio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Maja 2016, 21:18:48 czas Polski »
Co do rycerzy Ryśka to nie mam pojęcia jak by wyglądała zabawa nimi przez mojego syna...
Miecz Nabucha kontra rycerz Ryśka i masakra jakiej średniowiecze nie widziało ;)

M_kola - Pistolet jest superowy,

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Maja 2016, 21:51:11 czas Polski »
Kozio, młody miałby fajną zabawę - rycerza można zdjąć z siodła, ma ruchome stawy, przyłbicę można opuścić i podnieść, miecz wyjąć. Uprząż konia też można zdjąć i zakładać. Cała zabawka ma ponad pół metra wysokości :)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 31 Maja 2016, 22:03:23 czas Polski »
U mnie to działa tak: młody obejrzał StarWars i już zamówienie na miecz, zbliżały się jego imieniny i od razu zamówienie pistoletów żeby z kumplami biegać po podwórku i się bawić. W sumie dość spontanicznie powstają u mnie różne rzeczy :)

No a rycerz miodzio! Kawał niesamowitej roboty i cierpliwości92nd jak znam życie :)

Offline marius7

« Odpowiedź #9 dnia: 01 Czerwca 2016, 09:02:50 czas Polski »
Jakiś czas temu zrobiłem taki samolot lekko wzorowany na Jak-1. Poleciał do wnuczka kolegi z pracy, teraz to podobno jest ulubiona zabawka szczególnie, że chłopak sam go malował;) Robiłem też kilka podobnych lampek nocnych dla dzieciaczków. Tu jest Olaf, była też Minnie, Bolek i Lolek;) Przy lampkach artystycznie wykazała się moja druga połówka.