11 Czerwca 2026, 06:33:05 czas Polski

Autor Wątek: Dzień dobry  (Przeczytany 3770 razy)

Offline bellerophon

Odp: Dzień dobry
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Listopada 2013, 01:19:13 czas Polski »
Łukasz G. > to się zgodzę z Tobą co do tych laborek, nuda jak nic takie rysowanie tych wszystkich zgładów i innych mało wartych wykresów. Ale za to teraz już na sam koniec (9 sem) mamy same pożyteczne przedmioty także nie jest aż tak źle; to w książkach dla dzieci piszą takie ciekawostki techniczne z świata nauki (jak płyta podłogowa w F1? :) )?. A Ty po jakiej jesteś uczelni?

Offline krzyś48

« Odpowiedź #16 dnia: 03 Listopada 2013, 09:23:49 czas Polski »
Panowie chłońcie wiedzę  :) póki możecie  :),nie wiadomo co się kiedyś wżyciu przyda(wiem coś o tym) nie zawsze jest praca która was satysfakcjonuje nie kiedy trzeba z czegoś zrezygnować  :(  Mnie uczono tokarstwa ,frezarstwa,w penym sęsie kowalstwa(kuźnia tz.odlewy ,hartowanie,utwardzanie, itp.)no i na samym końcu elektryki . Wszystko się przydaje! żałuję że czasami mówiłem do czego mi to potrzebne będzie ? i wiem że mocno się myliłem :-[
Pozdrawiam  :)
« Ostatnia zmiana: 03 Listopada 2013, 09:25:27 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopada 2013, 20:29:23 czas Polski »
bellerophon - jest taka seria książek dla dzieciaków "Mądra myszka", coś jak "Poczytaj mi Mamo" - z tą różnicą, że nie są to bajki z mchu i paproci a opowiadania pt. "Mój przyjaciel jest..." i tutaj wstawiasz sobie wszystkie zawody - kolejarzem, kucharzem, kierowcą F1 itp. Mój młody od małego uczy się szacunku do pracy "tymi ręcoma". Ostatnio mnie po prostu poskładał - zamiast określenia "imbus" użył słowa klucz ampulowy - a ma dopiero 5 lat ;D