Witam wszystkich.
Przepraszam za rozbudowany temat wątku, nie jestem poliglotą, ale nie chciałem powielać tematu

Jestem nowy na forum, ale filmy Jarka oglądam już od roku. Mieszkam w Anglii i pracuje jako informatyk (wszystko po trochu z dziedziny komputerowej; obróbka filmów, grafika, skład książek, obsługa Social Media i stron itp.)
Mniej więcej półtora roku temu zdecydowałem, że przyda mi się jakieś hobby na świeżym powietrzu (lub garażu). Jako, że mój ojciec jest złotą rączką i za młodu mu pomagałem w różnych pracach, z wiekiem zacząłem w sobie odkrywać chęć majsterkowania i tworzenia różnych rzeczy. Zdecydowałem się na drewno, ponieważ od zawsze lubiłem ten materiał, zapach, wygląd, kolor.
Na początku miałem tylko piłę ręczną, młotek i wiertarkę, a materiały (drewno) brałem z palet (zresztą do dzisiaj mam ich sporo).
Na razie mam mało wykonań na koncie, bo czasu mało, ale zrobiłem kilka doniczek dla żony i platformę ze zjeżdżalnią dla córek. W najbliższym czasie planuje przerobić szachownicę dla przyjaciela oraz wykonać stojak na kubki i ręcznik papierowy dla mojej mamy (własnego pomysłu). Oczywiście podzielę się zdjęciami na forum.
Pozdrawiam wszystkich