12 Maja 2026, 10:21:33 czas Polski

Autor Wątek: Zapytanie o rozkrój  (Przeczytany 3259 razy)

Offline suchy_5

Zapytanie o rozkrój
« dnia: 21 Sierpnia 2016, 20:42:57 czas Polski »
Witam serdecznie po raz pierwszy wszystkich użytkowników , mój pierwszy post na tym forum dotyczy rozkroju płyty meblowej z której chcę złożyć szafę na wymiar . Korpus mam już zaprojektowany ale nie wiem czy na pewno dobrze robię rozkrój drzwi przesuwnych , chciałbym zakupić systemy sevroola  oto link http://center-mebel.pl/userfiles/instrukcje/INSTRUKCJA_ALFA_v1_2008.pdf i teraz nurtuje mnie czy dobrze wymiaruję u mnie wynosi h-2454 mm i        D-1989mm. Według mnie H wynosi  2454 - 38 = 2416 , d =D+Z:N (1989+36:2 = 1012,5 ) a dp= d -22 # 18 (1012,5 - 22= 990,5) jeżeli jest to możliwe proszę o pomoc w tym temacie z góry dziękuję i pozdrawiam.

przemek77

• Gość
Odp: Zapytanie o rozkrój
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Sierpnia 2016, 20:50:56 czas Polski »
pewnie za chwilę ktoś Cię upomni , że Twój pierwszy post powinien być w innym dziale

Offline suchy_5

« Odpowiedź #2 dnia: 21 Sierpnia 2016, 20:57:42 czas Polski »
o to przepraszam juz go przeniosę

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Sierpnia 2016, 21:06:11 czas Polski »
Zagadka: co powinnien zawierac pierwszy post w odpowiednim dziale? Podpowiedz -  nie to, co chcesz przeniesc.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #4 dnia: 21 Sierpnia 2016, 21:16:04 czas Polski »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 22 Sierpnia 2016, 06:54:13 czas Polski »
pewnie za chwilę ktoś Cię upomni
Niech kolega nie bierze do siebie tego co napiszę,ale kilka razy już spotkałem się że,,ktoś''o coś zapyta.
Przecież już zwrócono uwagę że pierwszy post powinien być w innym dziale i  jak by wspomniano w którym,to by było wszystko OK.A tak wychodzi zamieszanie,bo kolega wczoraj się zarejestrował i nie koniecznie może się orientować na forum takim jakie jest DiD.

WikiDiD
ktoś-każdy uczestnik forum który wita i kieruje błądzącego kolegę do odpowiedniego działu 
Miłego dnia ;D ;)

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Sierpnia 2016, 07:52:58 czas Polski »
i wlasnie dlatego jest dzial z regulaminem, jestem nowy - ide tam, i od razu wiem jakie zasady obowiazuja na danym forum.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #7 dnia: 22 Sierpnia 2016, 08:22:10 czas Polski »
Kiedys jakas firma wpisala gdzies w warunkach licencji, ze kazdy kto sie zglosi w jakims tam terminie dostanie chyba 10tys dolarow. Zglosila sie 1 (slownie jedna) osoba. Reszta jak sie dowiedziala pewnie od tego czasu pilnie studiuje kazdy regulamin ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #8 dnia: 22 Sierpnia 2016, 10:53:13 czas Polski »
i wlasnie dlatego jest dzial z regulaminem, jestem nowy - ide tam, i od razu wiem jakie zasady
Masz rację :)
Ale kto z was czyta regulamin na początku -szukając odpowiedzi np.na wczoraj,a potrzebne tu i teraz.Ja szukając odpowiedzi na jakimś forum,chciałbym zobaczyć czy mnie to interesuje czy nie(chodzi o wiadomości)Nie koniecznie chciałbym się rejestrować -zdarzało się tak że zarejestrowałem się a nie było tam nic o co mi chodziło.W przypadku kolegi zarejestrował się w tym dniu co zadał pytanie(więc mógł trochę pobłądzić-a my,wziąć za rączkę i pokazać)co innego jak ktoś jest z nami i po pół roku zadaje pytanie nie odwiedzając działu przedstaw się, uuu tu litości nie ma :P
Pozdrawiam ;)

Offline Zyngs

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Nigdy, nigdy nie poddawać się!
  • View Gallery
    • tarcica
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Sierpnia 2016, 10:57:54 czas Polski »
i wlasnie dlatego jest dzial z regulaminem, jestem nowy - ide tam, i od razu wiem jakie zasady obowiazuja na danym forum.

Wydaje mi się że są osoby które po prostu szukają rozwiązania danego problemu lub opinii na konkretny temat i nie koniecznie chcą stać się członkiem danej społeczności.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Sierpnia 2016, 22:38:37 czas Polski »
Drogi Zyngs - a skąd my mamy wiedzieć kto jest kto? Regulamin jest jednakowy dla wszystkich. Po to walczyliśmy o jego zmianę żeby wiedzieć komu pomagamy. Często te kilka informacji o sobie może być dla kogoś istotne. Ktoś może nas poprosić o pomoc w tematach związanych z wykonywanym zawodem (np. elektryk, weterynarz itp.) ale też może pomóc nam w realu (patrz - ludzie z tej samej okolicy np. zakup sklejki od kol. Ceniora).

Offline konradk1k

« Odpowiedź #11 dnia: 23 Sierpnia 2016, 01:21:30 czas Polski »
Podeślij adres mailowy do siebie to prześlę Ci "kalkulator" do tego systemu. Dość często go używam i żeby tego nie liczyć za każdym razem zrobiłem sobie plik w exel-u do którego wpisujesz wysokość i szerokość światła otworu i dostajesz gotowe wymiary: wysokość i szerokość płyt dla 2,3,4 skrzydeł, do tego ewentualne lustra naklejane na płytę.
Pozdrawiam

Offline Zyngs

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Nigdy, nigdy nie poddawać się!
  • View Gallery
    • tarcica
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Sierpnia 2016, 12:32:38 czas Polski »
ale też może pomóc nam w realu (patrz - ludzie z tej samej okolicy np. zakup sklejki od kol. Ceniora).
W sumie nie patrzałem na to w ten sposób, ale masz rację.

Offline pablo8704

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Robię co mogę...
  • View Gallery
    • Budowa domu systemem gospodarczym
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Października 2016, 20:42:12 czas Polski »
jeśli temat jeszcze aktualny to polecam przeszukiwanie stron producentów, niektórzy (jak w tym przypadku) podają wszystko na tacy:
http://compositor.sevroll.pl/
Zapraszam na mojego bloga: www.majsterkowanie24.blogspot.com
jak również do śledzenia budowy naszego domu: www.bababuduje.eu
Nasz kanał na YT: www.youtube.com/c/bababuduje