05 Maja 2026, 03:19:36 czas Polski

Autor Wątek: DeWalt DWE6423  (Przeczytany 2868 razy)

Offline secik

DeWalt DWE6423
« dnia: 31 Października 2016, 22:45:00 czas Polski »
Witam Kolegów!

Czy wyżej wymienieni posiadają jakieś doświadczenia z wyżej wymienionym narzędziem? Pozytywne, negatywne, jakiekolwiek?

Kusi regulacja obrotów, zabezpieczone włącznik i łożyska. Cena na axminster tez raczej zachęca.

Skąd taka niepopularność czy tez może brak jakichkolwiek opinii.

Dentarg

• Gość
Odp: DeWalt DWE6423
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Listopada 2016, 10:04:07 czas Polski »
Ja mam D26453, nie wiem czy to nie jest przypadkiem odpowiednim na rynek europejski tej o której piszesz, ale może są jakieś różnice. Na pierwszy rzut oka nie widzę.

Jestem bardzo zadowolony ze sprzętu. Dopatrzyłem się tylko 1 wady. Mianowicie osłona na włącznik powoduje to, że czasem szlifierka nie wyłącza się do końca. Naciskasz żeby wyłączyć. Słyszysz, że się wyłącza, a po 2 sek włącza się sama bo guma osłony przesuwa włącznik z powrotem na ON.
Trzeba na to uważać, bo raz szlifierka włączyła mi się leżąc na stole (mimo, że pamiętałem, że ma tą niechcianą funkcję i mocno naciskałem na OFF).

Po za tym same zalety. Ma redukcję drgań, bardzo dobry odciąg urobku, pasuje standardowy wąż 35mm. Regulacja obrotów super sprawa.

Offline secik

Odp: DeWalt DWE6423
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Listopada 2016, 21:52:46 czas Polski »
Dzięki śliczne za odpowiedź!
Mieszkam obecnie w UK więc to chyba Europa ;)
Jak już będę miał (byłem grzeczny, wiec Mikołaj powinien przynieść) to dam znać jak się sprawuje :)