20 Czerwca 2026, 15:52:25 czas Polski

Autor Wątek: Szlifierka oscylacyjna  (Przeczytany 2552 razy)

Offline amciek

Szlifierka oscylacyjna
« dnia: 17 Stycznia 2014, 12:19:33 czas Polski »
Witam,

Mam okazje zakupic szlifierke oscylacyjna JET. Tylko zastanawiam sie na ile taka szlifierka moze byc przydatna. Na YT na filmikach zza oceanu dosc czesto wykorzystuja ta maszyne glownie do szlifowania krzywoliniowych elementow. Kiedys pytalem o ta szlifierke na forum manty i ztcp nie bylo glosow za tym, iz jest to niezbedna maszyneria w warsztacie.

Jakie jest wasze zdanie na temat takiej szlifierki. Chodzi dokladnie o model JET JOVS 10. Kupic zeby byla i stala to bez sensu. Lepiej te $ zaiwenstowac w inny sprzet.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Szlifierka oscylacyjna
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2014, 12:56:06 czas Polski »
Witam
Taka szlifierka przydatna jest wtedy, gdy planujesz wykonywanie projektów zawierających łuki, otwory i krzywizny wewnętrzne. To mogą być meble, zabawki elementy wiat, balustrad, poręczy, nóg do krzeseł , stołów itp. projektów Ja wykorzystywałem taką szlifierkę przy wykonywaniu np. szezlonga, stolika, taboretu, zabawek ( SUZUKI). Realizacje są w dziale "Krok po kroku....". Jeżeli takie projekty będziesz wykonywał, to kupuj, jeżeli nie - to wiadomo.
O tym konkretnym modelu nie wypowiadam się, bo go nie znam.

Offline amciek

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2014, 15:06:58 czas Polski »
Amigorg,

Dziekuje za odpowiedz.
Czy mozesz zdradzic jaki masz model szlifierki? Choc patrzac na Twoje prace nie bede zaskoczony jesli powiesz, ze sam ja zrobiles.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2014, 15:46:09 czas Polski »
nie bede zaskoczony jesli powiesz, ze sam ja zrobiles.
Zaskoczenia nie będzie, tu masz moją szlifierkę ( jest bez oscylacji):  http://forum.domidrewno.pl/sam'y-46/szlifierka-cylindryczna-do-lukow-i-otworow-484/