12 Maja 2026, 01:37:23 czas Polski

Autor Wątek: cięcie torów pod kàtem  (Przeczytany 1778 razy)

Offline damiang

cięcie torów pod kàtem
« dnia: 31 Stycznia 2017, 11:10:29 czas Polski »
Witam. Mam takie pytanie: czy macie jakies sprawdzone sposoby zeby uciac tor gorny do szafy przesuwnej pod katem zeby spasowal się z drugim torem ktory jest zamocowany na suficie ze skosem? Moja ukosnica jest bardzo malo precyzyjna, a nad druga sie zastanawiam co wybrac, ale o tym w osobnym watku. Podpowiecie cos?

Offline SpecPiotr

Odp: cięcie torów pod kàtem
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Stycznia 2017, 12:10:27 czas Polski »
Jak już muszę tak dociąć to daję 4 klocki wysokiści toru. 2 pozewnętrznej i 2 w środek na szerokość koryta. Łapie ściskiem i na ukośnicy docinam. Później szlif papierkiem i jest idealnie.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Stycznia 2017, 16:34:05 czas Polski »
Specu po co Ci te klocki i ściski ? Docinając na ukośnicy nie potrzebujesz żadnych ścisków i klocków . Zasadą jest używanie tarczy do aluminium i po kłopocie . Dodam jeszcze ,że na dzień dzisiejszy te aluminium jest tak odchudzone ,że na montażu tory tnę zagłębiarką z listwą  ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #3 dnia: 31 Stycznia 2017, 16:49:24 czas Polski »
A to po to patrioto ;D że kiedyś mi odstrzeliło i został mi taki nawyk.

Ps. Wyjaśnię Ci bardziej cobyś nie musiał później smsami dopytywać ;D
Tak jak mówisz to przy prostym cięciu lub jeśli kąt pozwala kładzie się szynę na płaską powierzchnie i luz. Ale co jak musisz połyć szynę tak by leżała na 3 cieniutkich ściankach ? Hę ? Nie uwierzę, że tak docinasz.
« Ostatnia zmiana: 31 Stycznia 2017, 16:57:21 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2017, 20:00:11 czas Polski »
Zapraszam do warsztatu amatorze i niedowiarku ( pocisk)  . Zobaczysz kawał profesjonalnego rzemiosła  ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2017, 20:24:18 czas Polski »
Ja wiem, że wszystko jest możliwe. Kozio też myślał, że jest Hulkiem ;D