Hej
Słuchajcie szwagier poprosił mnie żebym mu zrobił trzy rzeczy do knajpy:
1. Szafa z drzwiami przesuwnymi na wnękę gospodarczą. Wymiary wnęki to 1415x2555 ( w lewym górnym rogu, a 2553 w prawym górnym rogu) W dolnych rogach dwa cokoły 20x100. Wstępnie zrobiłem projekt konstrukcji na której miały by być zamontowane drzwi. Nie wiem tylko jakich prowadnic użyć. Jakie byście mogli mi poradzić, bo to moje pierwsza taka szafa.
2. Szafka do pomieszczenia gospodarczego, tu większych problemów nie mam. Prosta konstrukcja 700x2000x500 dzielona na dwie części. Dolna z drzwiami bez pleców ( bo na ścianie jest zamontowany zlew który ma sie w niej schować). Górna z jedną półką z drzwiczkami. Całość skręcana na konfirmaty i kołki.
3. Szafka do pomieszczenia ze zmywakiem. Tu nie mam koncepcji. Miało być prosto ale zmywarka pokrzyżowała mi szyki. Ponieważ okazało się, że drzwi od niej po otwarciu wchodzą kilkanaście centymetrów w przestrzeń gdzie ma być szafka ( na rysunku oznaczone czerwonymi krzyżykami). Z racji tego dolną część muszę zastąpić maskownicą zamontowaną między ścianami. Na górę zaś wymyśliłem wiszącą szafkę od frontu z drzwiami z tyłu zaś częściowo otwarta montowana do dwóch ścian. Co o tym sądzicie czy wytrzyma duże obciążenie?
Załączam rysunki w pdf-ach oraz dla tych co mają autocada pliki dxf w wersji 2015.