07 Maja 2026, 11:00:14 czas Polski

Autor Wątek: Półki - czyli to od czego się zaczęło  (Przeczytany 3620 razy)

Offline MarekET

Odp: Półki - czyli to od czego się zaczęło
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Stycznia 2017, 22:22:01 czas Polski »
LaCharles , jak bawisz się w cięcie pod różnymi kątami pomyśl o pilarce kątowej w tym wypadku na pewno by Ci bardzo dużo pomogła .

Marek .

Offline LaCharles

« Odpowiedź #16 dnia: 20 Stycznia 2017, 18:46:23 czas Polski »
Długo zastanawiałem się przed zakupem pilarki stołowej co wybrać, czy jakąś ukośnicę czy stołową, wybrałem stołową ze względu na mały rozmiar. Pracuję z materiałem na balkonie a ukośnica z wsuwanym ramieniem zajmowałaby dużo więcej miejsca. Myślałem, że na stołowej będzie ok, jednak blat roboczy jest niewystarczający. Na wiosnę planuję zrobić sobie stół roboczy na balkonie więc spróbuję go przystosować do pilarki, by mieć możliwość wykonywania cięć pod kątem.
Pozdrewniam

kozio

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Stycznia 2017, 19:33:37 czas Polski »
Duży masz ten balkon?

Offline MarekET

« Odpowiedź #18 dnia: 20 Stycznia 2017, 20:13:34 czas Polski »
LaCharles . Oby ten balkon był bez sąsiadów piętro niżej bo wiem jak na mnie krzywo patrzeli jak robiłem to i owo na moim balkonie na 10 pietrze , co przenosiło się trociny i pył z wiercenia itp. nielubione dodatki u sąsiadów mieszkających niżej , szczególnie sąsiadki mnie lubiły za upaprane pranie na balkonie :) )))))))

Marek .

fyme

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Stycznia 2017, 20:15:02 czas Polski »
Oj znam ten ból bo też robię na balkonie :(

Offline LaCharles

« Odpowiedź #20 dnia: 24 Stycznia 2017, 08:57:48 czas Polski »
Balkon mam 1,2/5m. Mam sąsiadów poniżej, ale z pyłem i trocinami nie powinno być kłopotu, bo mam loggie i jest zabudowana na dole, a u góry mogę zsunąć okna. Staram się robić wszystko w godzinach, w których można wykonywać głośne prace, ale wiadomo, czasem wpadnie pomysł i chce się coś zrobić na szybko😀

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Pozdrewniam